Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefon üreticilerine çift kamera modülü tedarik etmeye başlıyor

Akıllı telefon pazarında çift kamera trendi, giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Huawei, LG gibi firmalardan sonra Samsung da çift kamera trendine giriş yapacak.

Akıllı telefon pazarının lideri konumunda olan Samsung, pek çok bileşeni in-house yani kendi bünyesi içerisinde geliştirip kullanması ile biliniyor. İşlemci, RAM, depolama belleği, batarya, ekran, kamera gibi bileşenler firmanın üretim tesislerinde şekilleniyor ve maliyet konusunda önemli bir avantaj sağlıyor.

Samsung’un teknolojilerinde önemli gelişmeler sağlaması, rakip üreticilerin de dikkatini çekiyor. Örneğin Exynos işlemciler, Super AMOLED ekranlar, RAM bellekler pek çok rakip amiral gemi modelinde boy gösterdi. Özellikle Çinli üreticilerin Samsung’a bir ilgisi söz konusu.

Samsung hali hazırda müşterilerine kamera sensörü tedariği yapıyordu. ISOCELL teknolojisi barındıran bu sensörler, piksellerin arasını açarak daha fazla ışık almasını ve karanlık ortamlarda en iyi performansı vermesini sağlıyordu. Firmanın önümüzdeki aylarda başlayacağı üretim ise bir ilk barındırıyor.

Samsung Electro Mechanics, ilk kez çift kamera sensörü üretimine başlayacak ve müşterilerine de tedarik edecek. Firma yetkilileri, yılın ikinci yarısında gerçek bir çift kamera modülü üreteceklerini açıkladı. Şimdilik müşteri firmalar hangileri bilinmiyor.

Bu haber, Galaxy S8 için de anlam taşıyor zira modelin çift kamera dizilimi ile geleceği iddia ediliyordu. Böylece iddialar biraz daha gerçeğe yaklaşmış oluyor. Huawei, LG gibi firmalardan sonra Samsung da çift kamera trendine giriş yapacak. Daha geniş açılar, daha fazla derinlik algısı, çekim sonrası serbest odaklama, karanlık ortamlarda daha iyi performans gibi avantajlar sunan çift kamera trendi, giderek daha fazla ilgi görmeye başladı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim