Anlık Bildirim

Samsung kendi grafik birimini geliştirmek için arayış içerisinde

Exynos adını verdiği yonga setleri ile mobil işlemci pazarında önemli bir mesafe kat eden Samsung, grafik birimi tarafında da önemli işler başarmayı istiyor.

Uzun süredir Samsung’un kendi grafik birimini geliştirmek için arayış içerisinde olduğu gündeme geliyor. Exynos yonga setlerinde ARM imzalı Mali grafik birimini tercih eden Samsung, daha esnek ve özelleştirilebilir grafik birimleri için standart kalıpların dışına çıkmak niyetinde. Bunun için de grafik pazarının devleriyle işbirliği ortamı arıyor.

Gelen bilgilere göre Samsung hem Nvidia hem de AMD ile görüşmeler yapıyor. Samsung’un amacı yeni nesil Exynos yonga setlerinde AMD Polaris veya Nvidia Pascal mimarilerinden özelleştirilmiş bir grafik birimi kullanmak.

Henüz detaylar net değil ancak bazı gelişmeler göz önüne alındığında iddiaların güç olduğu görülüyor. İlk olarak Samsung destekli GlobalFoundries firması AMD Polaris tabanlı ekran kartlarının 14nm sürecinde dökümünü gerçekleştiriyor. Samsung’un da dolaylı olarak AMD teknolojilerine eriştiğini söyleyebiliriz. Zaten Exynos 8890 yonga setindeki bazı optimizasyonların önceki AMD işlemcilerde kullanılanlardan ilham aldığı ifade ediliyor.

Diğer taraftan Nvidia’nın ikinci nesil Pascal olarak adlandırılan daha gelişmiş bir mimari için Samsung ile el sıkıştığı ve 14nm sürecinde üretim yapılacağı iddia edilmişti. Bu bakımdan Samsung’un Nvidia teknolojilerine de dolaylı olarak erişebileceğini söyleyebiliriz.

Şimdilik göze çarpan en büyük problem her iki firmanın da mobil cihazlara girecek derecede enerji verimliliği sunan bir yongasının olmaması. Nvidia’nın kısa süre önce duyurduğu Pascal tabanlı Tegra Parker yonga setinin 10-15W ısıl tasarım gücü olduğu tahmin ediliyor.

AMD Polaris grafik kartları da mobil cihazlara girebilecek seviyede değil. Bununla birlikte Raja Khoduri, mobil cihazlar için ortaklarına teknoloji geliştirebileceklerini açıklamıştı. Samsung’un ortaya net bir şeyler koyabilmesi için muhtemelen 2018 yılı başlarını beklemek zorundayız.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6834 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung gpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim