Anlık Bildirim

Samsung mobil bölümü satışları artırdı bu sefer de karı düşürdü

Samsung uzun bir aradan sonra akıllı telefon satışlarını artırmaya başladı. Galaxy Note 5 ve Galaxy J serisi artışta etkili oldu ancak bu uzun sürmeyecek.
Geçen yılın ortalarından bu yana akıllı telefon pazarında umduğunu bulamayan ve satışlarda düşüş yaşayan Samsung, bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren küçük de olsa satışları artırmaya başlamıştı. Yıl toplamı olarak geçen yılı yakalaması beklenmeyen firma üçüncü çeyrekte de bir miktar artış sağladı ancak bu kez de karlılık düşüşte.

Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy A ve J serileri satışların artmasındaki en önemli etkenler. Mobil bölüm yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 23.3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinde yapılan indirim kar marjını olumsuz etkileyince faaliyet karı yıl bazında artış sağladı ancak çeyrek bazda düşüş yaşadı. Faaliyet karı ilk iki çeyrekte düz bir çizgi izlemişti. 

Samsung'un toplam satış geliri 45.2 milyar dolar oldu. Önceki çeyreğe göre tüm bölümlerde gelirler artış yaşarken mobil bölüm hariç yine tüm bölümler faaliyet karını artırdı. Firmaya en fazla faaliyet karı kazandıran 4 milyar dolar ile cihaz çözümleri bölümü, 3 milyar dolarla yarı iletken bölümü, 1.9 milyar dolarla mobil bölüm oldu. Toplam faaliyet karı ise 6.4 milyar dolar oldu.

Akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk firmayı da olumsuz etkiliyor. Samsung yılın dördüncü çeyreğinde aynı gelir seviyesini elde etmeyi beklerken, gelecek yıl için düşüş öngörülüyor. Tablet tarafında ise Galaxy Tab S2 ve Galaxy Tab A serilerine olan ilgi yılın dördüncü çeyreğinde satışları artıracak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3982 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim