Anlık Bildirim

Samsung mobil cihaz bölümü iki yıldır ilk kez bir çeyrekte düşüş yaşadı

Samsung mobil cihaz bölümü iki yıldır ilk kez bir çeyrekte düşüş yaşadı

Teknoloji dünyasında çeyrek gelir raporları en çok beklenen iki firmadan birisi olan Samsung, dün itibariyle geçen yılın son çeyreğine ait olan rakamları yatırımcıları ile paylaştı.

Gerek beklentilerin altında seyreden Galaxy S4 satışları, gerekse de Güney Kore para birimi won'un güçlenmesi Samsung'un mobil bölümünün daha düşük kar elde etmesine yol açtı.

Firmanın geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği faaliyet karı 7.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee'nin firmayı iflasın eşiğinden döndürmesinin 20. yılı olması münasebetiyle çalışanlara 745 milyon dolar ikramiye dağıtıldı. Güçlenen won para birimi, firmaya 650 milyon dolar kaybettirdi.

Geçen yıl rekor düzeyde karlar elde eden mobil bölüm 5.08 milyar dolar faaliyet karında kaldı ve önceki çeyreğe göre yüzde 18 düşüş yaşadı. 4. çeyrek boyunca Apple'ın 40-50 milyon iPhone satmış olmasının bu düşüşü tetiklediği belirtiliyor.

Mobil bölümün düşüş yaşaması, bu bölüme ürettiği ekranlarla gelirlerini artıran Samsung Display'in de düşüş yaşamasına sebep oldu. Samsung Display yaklaşık yüzde 90 gerileme ile 100 milyon dolar faaliyet karı görebildi. Bunun yanında düşen hisse senetleri nedeniyle Samsung'un borsa değeri 204 milyar dolara geriledi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6299 kez okundu.
29 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim