Anlık Bildirim

Samsung, zor geçen 2016'yı rekor kazançla kapattı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un bugün yaptığı açıklamaya göre şirket, kendisi için pek de kolay geçmeyen 2016 yılından başarıyla çıktı ve 4.çeyrekte son 3 yılın rekorunu kırdı.

Samsung, zor geçen 2016'yı rekor kazançla kapattı Tam Boyutta Gör

Galaxy Note 7 modellerindeki patlama sorunu, rüşvet skandalları derken zor günler geçiren Samsung’un kazancının 2015 yılına kıyasla düşük olması bekleniyordu ancak şirket bugün açıkladığı satış rakamlarıyla bir önceki yıla nazaran çok daha fazla gelir elde ettiğinin ve kullanıcılarıyla arasının iyi olduğunu ispatladı.

Dün, Galaxy Note 7 model telefonlardaki patlama skandalının nedenlerini açıklayan Samsung, bugünün erken saatlerinde 2016 yılının 4.çeyreğinin (ekim-aralık döneminin) satış rakamlarını paylaştı. Şirket, bu dönemde 45.6 milyar dolarlık (53.3 trilyon Kore wonu) satış yaparken bu satışlardan 7.9 milyar dolar (9.2 trilyon Kore wonu) net kazanç elde etti. Böylece 2015 yılının aynı dönemine kıyasla kazancını %50 arttırmayı başardı.

Yongalar ve Ekranlar Ön Plana Çıktı 

Şirketin gelirindeki bu beklenmedik artışın en büyük nedeni ise farklı mobil cihaz üreticileri ve sunucu operatörlerinden gelen bellek yongaları talebinin oldukça yüksek olmasıydı. Şirket, kazancının 4.3 milyar dolarını ürettiği bellek yongalarının satışından kazandı. Samsung ayrıca mobil cihazların da kullandığı ekranlara olan ilginin artmasıyla beraber OLED ekranlar ve LCD panellerin satışından da 1.1 milyar dolar kazanç elde etmeyi başardı.

Samsung’a en az 5 milyar dolar zarara neden olduğu düşünülen Galaxy Note 7 modellerinin kısa bir süre içerisinde üretiminin durdurulması ve kullanıcılara farklı ürünlerle değişim imkanının sunulması şirkete olan güveni arttırdı ve şirketin çok farklı fiyat segmentlerindeki rekabetçi mobil cihazlarının satışından 2.1 milyar dolar gelir elde etmesini sağladı.

2016 Yılını toplamda 25.1 milyar dolarlık net kazançla kapatan şirket, UHD ve OLED panellerine yönelik çalışmaların artmasıyla ve büyük bir merakla beklenen Samsung Galaxy 8'in duyurulmasıyla birlikte 2017'de kazancını arttırmak istiyor.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3138 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim