Anlık Bildirim

Samsung’dan Teksas’taki yonga tesislerine 1 milyar dolar yatırım

Son dönemde işlemci tasarımı ve dökümü konusunda önemli mesafeler kat eden Samsung, Teksas’ta bulunan yonga üretim tesislerine önemli bir yatırım daha yapıyor.

Özellikle Exynos serisi yonga setlerini tasarlamaya başladıktan sonra yatırımlarını da arttıran Samsung, devasa tesislere sahip hale geldi. Firmanın en fazla yatırım yaptığı tesislerinden birisi Teksas eyaletinde yer alıyor ve büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.

En Büyük Yabancı Yatırım

Samsung’un ilk kez bir mağaza açarak faaliyete başladığı Teksas eyaletinin Austin şehri, zamanla en önemli noktalardan birisi haline geldi. Exynos yonga setlerinin üretildiği Austin tesisleri, toplamda 15 milyar dolar yatırım aldı. Bu haliyle ABD’nin en çok yabancı yatırım alan tesisi durumunda. Ayrıca dökümcü olarak da Qualcomm ve Nvidia gibi müşterilerin siparişlerini işliyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre Austin tesisleri için 1 milyar dolarlık bir yatırım daha planlanıyor. Üretim tesislerinin kapasitesini arttıracak bu yatırım, gelecek yılın sonlarına kadar tamamlanmış olacak. Bilindiği üzere Samsung, ekran ve yarı iletken üretimi için 24 milyar dolarlık bir yatırım planı açıklamıştı. Austin tesisleri bunun küçük bir kısmını oluşturuyor.

Yatırım açıklaması Samsung’un gelecek yıl bazı önemli müşterilerini kaybedeceği iddiasından sonra geldi. 10nm fabrikasyon sürecinde takvimin gerisinde kaldığı için Qualcomm’un Samsung’dan vazgeçtiği ve TSMC ile çalışmalara başladığı gündeme gelmişti. Muhtemelen üretim bantlarına yapılacak optimizasyon ile 10nm sürecinde verimliliğin arttırılması hedefleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim