Anlık Bildirim

Sony satışlarda düşüş yaşıyor ancak faaliyet karı yükseliyor

Bir dönem akıllı telefon pazarından çekilmesi gündemde olan Sony, uyguladığı yeni fiyat politikası ve yen para biriminin de güçlü olması sayesinde faaliyet karını arttırmaya başladı.

Son dönemde Sony’nin Android akıllı telefon pazarında telefon başına en fazla kar eden firma olarak yükselişini görüyoruz. Xperia ailesinin yüksek kar marjları, mobil bölümün kendisini kurtarmasını sağlıyor. Son tablolarda da bu açıkça görülüyor.

Kar Marjı Çok Yüksek

Yılın üçüncü çeyrek raporlarına göre Sony Mobile 3.5 milyon civarında akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Çeyrek bazda yüzde 1 artış yaşanırken, yıl bazında ise yüzde 50 civarında düşüş gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde 6.7 milyon Xperia telefonu satılmıştı.

Mobil bölümün toplam geliri 1.8 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 39 düşüş yaşandı. Düşen satışlara ve gelirlere rağmen kar marjının yüksek olması 35 milyon dolar civarında faaliyet karı getirdi. Geçen yıl aynı dönemde 196 milyon dolar kayıp yaşanmıştı.

Sony’nin fiyat stratejisi bu şekilde devam edecek ve uzun vadede bölümü ayakta tutacak gibi görünüyor. Mart 2016-Mart 2017 arasında gerçekleşecek 2016 mali yılı boyunca firma telefon satışları tahminini 17 milyona çekti. Bununla birlikte faaliyet karının 50 milyon dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Ülkemizde de Sony Xperia XZ yeni amiral gemi modeli 2799TL fiyat etiketi ile satılmakta. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4054 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony xperia xz ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim