Anlık Bildirim

Samsung’dan orta seviye telefonlara çift kamera çözümü

Samsung orta seviye akıllı telefonlarda çift kamera kombinasyonunu yaygınlaştıracak bir yeniliğe imza atıyor. İlk kez çift sensör ve destek yazılımları tek pakette sunulacak.

Son dönemde kamera sensörü alanında da hareketli olan Samsung birbiri ardına dikkat çekici ürünler piyasaya sürüyor. İnce çerçeveli telefonlar için küçük ISOCELL sensörlerinin ardından şimdi de çift sensör geliştirdi.

ISOCELL Dual özellikleri

ISOCELL bilindiği üzere pikseller arasındaki mesafeyi arttırarak sensörün daha fazla ışık almasını sağlıyor. Sensörler çift olduğu zaman ise karanlık ortam performansı daha da artıyor.

ISOCELL Dual adıyla pazarlanacak olan çift kamera sensörü daha çok maliyeti düşünen akıllı telefon üreticilerine hitap ediyor. Firma hem sensörü hem de sensöre hayat veren kontrol yazılımını bir arada sunacak. Bu bakımdan sektörde bir ilk olduğu ifade ediliyor. Üreticiler sensörü bir tedarikçiden yazılımı da başka bir tedarikçiden

ISOCELL Dual asıl olarak yonga setindeki sinyal işlemcisi güçsüz olan ve bu bakımdan kaliteli sensörler kullanamayan üreticileri hedefliyor. Firma farklı paketler ile üreticilere seçme şansı tanıyacak ve çift kameralı telefonların yaygınlaşmasına yardımcı olacak.

Örneğin 13MP+5MP sensörlere sahip olan paket güçlü bir yeniden odaklama yazılımı ile sunuluyor. Ya da 8MP+8MP paketinde düşük ışıkta performansı arttıracak bir yazılım olacağı belirtiliyor.

Samsung’un ISOCELL sensörleri çok gündem olmasa da pek çok üretici tarafından kullanılıyor. Sony, Toshiba, Omnivison gibi önemli rakipler karşısında Samsung müşteri kazanmayı başarıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim