Anlık Bildirim

Samsung'un ABD'de geçen yıl ki reklam harcamaları üç katına çıktı

Samsung'un ABD'de geçen yıl ki reklam harcamaları üç katına çıktı

Son dönemlerde özellikle Android işletim sisteminin de etkisiyle hem akıllı telefon hem de mobil telefon sektöründe lider duruma gelen Samsung, aynı ölçüde reklam bütçelerini de artırıyor. 

Kantar Media tarafından yapılan araştırmaya göre, ABD'de Samsung 2011 yılında 78 milyon dolar reklam harcaması yaparken, 2012 yılında bu rakam 401 milyon dolara yükseldi. Geçen yıl Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 modelleri için pek çok reklam filmi bu maliyetin bir kısmını oluşturdu. Samsung bu rakam ile en yakın rakibi Apple'a da yüzde 20 fark attı. Araştırma televizyon, internet, basılı medya ve billboard harcamaları esas alınarak yapıldı.

Apple ABD'de bir önceki yıl 253 milyon dolar olan reklam harcamalarını bu yıl 333 milyon dolara çıkardı. Samsung'dan gelen iddialı ataklar nedeniyle firma da cihazlarını ön plana çıkardığı reklam filmlerine ağırlık verdi. Ayrıca iPhone 5 ve 3. nesil iPad haricinde iPad mini ve 4. nesil iPad etkinlikleri de aynı yıl içerisinde gerçekleştirildi ve reklamları yayınlandı. 

Geçen yılı mali olarak kayıplarda geçiren HTC'nin reklam maliyetleri de epey geriledi. Firma önceki yıl 124 milyon dolardan, geçen yıl 46 milyon dolara geriledi. HTC patronunun geçen yıl reklam açısından geride kaldıklarına dair yaptığı açıklama bu tablodan da net olarak görülebiliyor.

Reklam harcamaları küçük miktar da olsa azalan diğer iki firma 2013 yılının iddialı iki akıllı telefon üreticisi Nokia ve BlackBerry oldu.

Araştırma sadece ABD çapında olsa da özellikle Güney Kore ve diğer ülkelerde de Samsung'un büyük reklam ve tanıtım etkinlikleri düzenlemişti. Bu bakımdan rakam bunun çok üzerinde olacaktır.

Korea Times tarafından bir süre önce verilen bilgilerde mobil bileşen üretimi ve ev uygulamaları gibi firmanın tüm faaliyetlerine ilişkin pazarlama harcamalarının 11 milyar dolar olduğu ifade edilmişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1068 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim