Anlık Bildirim

Samsung’un faaliyet karı yükselmeye devam ediyor

Yılın ilk çeyreğinde çıkış işaretleri vermeye başlayan Samsung, ikinci çeyrek için de umut dolu. Analizler, aylar sonra firmanın 6 milyar dolar seviyesine çıkacağını düşünüyor.

Galaxy S7 serisi ile birlikte iki yıllık durgunluk dönemine son veren Samsung, faaliyet karı açısından parlak günler yaşamaya başladı. Yılın ilk üç ayında faaliyet karını artıran Samsung için ikinci çeyrekte de yükseliş bekleniyor.

Güney Kore’den gelen bilgilere göre, Samsung’un yılın ikinci çeyreğindeki faaliyet karının 5.9 milyar dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Yılın ilk çeyreğinde 5.7 milyar dolar civarında bir faaliyet karı elde edilmişti. Artış çok az gibi gözükse de, 9 aydır ilk kez 5.9 milyar dolar seviyesine çıkılmış olacak. En son geçen yılın üçüncü çeyreğinde 6 milyar dolar seviyesi görülmüştü.

Faaliyet karına en büyük katkı elbette Galaxy S7 amiral gemisi satışlarından geliyor. Mobil bölüm yaklaşık olarak 3 milyar dolar faaliyet karı elde edecek. Yıl bazında yüzde 12 civarında bir artışa işaret ediliyor. Kar marjının artması, faaliyet karına da olumlu etki ediyor.

Galaxy S7 serisi ile ilgili henüz bir satış bilgisi paylaşılmadı ancak Nisan-Mayıs-Haziran döneminde 14 milyon ulaşması bekleniyor. Mart ayı sonuna kadar da 10 milyon civarında bir satış yapıldığı bilgisi gelmişti. Böylece yılın ilk yarısında 24 milyon Galaxy S7 serisi satılmış olacak. Diğer bir unsur ise iyi bir kar marjı bırakan Galaxy A ve Galaxy J serileri. Orta seviyeye hitap ediyor olsa da, yüksek kar marjı sayesinde faaliyet karını yükseltiyor.

Kalan 3 milyar dolarlık faaliyet karının büyük kısmı flash bellek bölümüne ait. Bölümün yaklaşık olarak 2 milyar dolar civarında faaliyet karı üreteceği tahmin ediliyor. Ekran bölümü ise yine yılın ikinci çeyreğinde kar getirmeyi bekliyor.

Analizlere göre Samsung, yılın ilk yarısını oldukça verimli bir şekilde kapatmış oluyor. Önemli olan başarının ikinci yarıda da devam etmesi. Ağustos ortalarında sahne alacak Galaxy Note 7 ve Galaxy C serileri ile birlikte Samsung’un ivmesini koruması ihtimal dahilinde. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4342 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim