Anlık Bildirim

Samsung’un yeni 3D V-NAND tesisi üretime başladı

Teknoloji devi Samsung NAND yonga tesislerini arttırmaya devam ediyor. 2015 yılında inşasına başlanan fabrikada üretilen ilk yongaların dağıtımına başlandı. Detaylar haberimizde:
 
Samsung’un yeni 3D V-NAND tesisi üretime başladı
Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni yarı iletken üretim hattını devreye soktu. Üretim tesisi firmanın en yeni teknoloji NAND yongalarını üretecek. Üstelik gelen haberlere göre ilk yongalar alıcılara gönderilmeye başlanmış bile.

Üretim miktarı hakkında bir bilgi yok

 
Samsung Pyeongtaek’te kurduğu tesiste gelen raporlara göre 4. nesil 64 katmanlı 3D NAND yongalarını üretecek. Henüz yeni faaliyete başladığından olsa gerek mevcut üretimin miktarı hakkında bir bilgi verilmedi. Ayrıca üretilen yongaların özellikleri hakkında da detaylı bir bilgilendirilme yapılmadı ancak firmanın tanıttığı iki yeni 64 katmanlı 3D NAND yonganın üretiminin yapıldığı tahmin ediliyor.
 
Bunlardan ilki firmanın geçtiğimiz yıl Flash bellek zirvesinde tanıttığı 512 Gb kapasiteli 3D TLC NAND yongaları ki bu çözümler 800 MT/s’lik aktarım hızı sunuyor. Diğeri ise bu yılın başlarında duyurulan ve geçtiğimiz haziran ayında Güney Koreli firmanın başka bir tesisinde üretimine başlanan 256 Gb kapasiteli 3D TLC NAND çözümü. Bu hafıza kümelerindeki aktarım hızı ise 1000 MT/s seviyesinde.

İşin ilginç yanı Samsung en başta tesisi DRAM üretimi yapmak için inşa etmiş ancak daha sonra SSD pazarındaki talep artışını karşılamak için tercihini NAND yongalarından yana çevirmiş. Gerçek şu ki NAND yongası üreten bir fabrikanın DRAM üretmesi mümkün değil zira iki yonganın üretimi için kullanılan ekipmanlar farklı. Dolayısıyla ancak tesisteki ekipmanların yeniden ayarlanması ve donanımsal bir takım değişiklerin yapılması durumunda böyle bir değişim mümkün oluyor. İleride böyle bir dönüşüm yapılıp yapılmayacağı ise merak edilen bir konu olarak kafalardaki yerini almış durumda.
 

NAND yonga fiyatları düşebilir

 
Son olarak NAND yonga pazarının yaklaşık %50’sine hükmeden firmanın yeni faaliyete geçen fabrikasının pazarda bir rahatlamaya sebep olacağı aşikar. Yine de yeni üretime girmesi sebebiyle önümüzdeki bir kaç ay için pazarda ciddi bir etkisinin olması beklenmiyor.

Uzun vadede ise hem NAND hafıza çözümlerinin fiyatlarında düşmeyi hem de kötü geçen 2016 yılının ardın bu yılın geçtiğimiz 2. çeyreğinde şirketin yeniden başlayan yükselişini destekleyen bir unsur olması kuvvetle muhtemel. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim