Anlık Bildirim

Samsung’un yeni silahı Exynos 8895 tanıtıldı

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S8 serisine hayat vermesi beklenen Exynos 8895 yonga seti resmen duyuruldu. Yonga seti üzerinde pek çok önemli özellik barındırıyor.

Samsung’un uzun süredir gündemde olan ve Exynos 9 serisi altında toplanacak yeni amiral gemi yonga seti bugün resmen tanıtıldı. Her şey beklendiği gibi gelişirken sadece isim konusunda farklı bir gelişme olduğu.

Bir süredir yeni yonga setinin Exynos 9810 olarak isimlendirileceği iddia ediliyordu. Beklenen olmadı ve daha önceki Exynos 8895 iddiasının gerçekleştiğini gördük. Samsung’un ilk 10nm sürecindeki yonga seti Exynos 8895 ismini alacak.

Exynos Yolculuğu

Standart ARM çekirdek tasarımlarını kullanarak başladığı Exynos yolculuğunda önemli yatırımlar yapan ve kendisini geliştiren Samsung, bugün çekirdek özelleştirmesi konusunda uzmanlaştı. Snapdragon ve Apple A serisi yonga setlerindeki gibi Samsung da kendi özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeklerini kullanıyor. Yonga seti yanında arayüz yazılımı da kendisine ait olduğu için uyum ve optimizasyon en üst seviyede oluyor.

İlk kez geçen yıl özelleştirilmiş çekirdekler kullanmaya başlayan Samsung, bu yıl ise ikinci sürüme geçiş yapıyor. Mongoose 2 olarak isimlendirilen özelleştirilmiş 4 adet 64-bitlik çekirdek, önceki nesle nazaran daha hızlı ve daha az enerji tüketiyor. Bunun yanında enerji verimliliğine odaklı 4 adet de Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor.

 

Samsung’un yeni silahı Exynos 8895 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

10nm Süreci

Exynos 8895 yonga seti, firmanın 10nm sürecine geçişini temsil ediyor. Uzun süredir yapılan çalışmalar nihayet sona erdi ve 10nm sürecinde hacimli üretim başladı. Bilindiği üzere döküm konusunda da Samsung uzman. Gerçi halen yeterli verimliliğin yakalanamadığı dillendirilse de yaz aylarına doğru bu da ortadan kalkacaktır.

10nm üretim süreci ile birlikte Exynos 8895 yonga seti 14nm versiyona göre yüzde 27 daha iyi performans gösteriyor ve yüzde 40 daha az enerji tüketiyor. Yani şimdiye kadar ki en güçlü Exynos yonga seti ile karşı karşıyayız.

Yonga setinin bileşenleri arasında Samsung imzalı gelişmiş bağlantı teknolojileri kullanılıyor. Ayrıca heterojen sistem mimarisi - HSA ile çeşitli yükler esnasında CPU veya GPU duruma göre devreye girerek birbirlerinin yükünü azaltıyor. Ayrıca yapay zeka ve derin öğrenme konularında da yonga seti yeterince güçlü.

 

Samsung’un yeni silahı Exynos 8895 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Grafik Birimi 

Exynos 8895 grafik tarafında ARM’ın en yeni ve en iyi modeli Mali G71’i kullanıyor. Gelen bilgilere göre Mali-G71 grafik birimi 550MHz saat hızında çalışıyor. Beklendiği gibi 20 çekirdekli bir yapıya sahip. Samsung saat frekanslarını düşürürken çekirdek sayısını arttırmış. Böylece enerji verimliliğinin korunması amaçlanmış.

Çok formatlı kodek ile 4K UHD sanal gerçeklik içeriklerinde ve oyunlarda gecikmeyi en aza indiren grafik birimi, 3D performansında da artış sağlıyor. Genelde Mali ailesinin Adreno ailesinden geride kaldığını görürdük ancak bu yıl ikisinin kafa kafaya gideceği beklentisi hakim.

Diğer Özellikler 

Exynos 8895 bunun yanında Cat. 16 LTE modem ile 1Gbps indirme hızlarına ulaşabiliyor. Tek kamerada 28MP’ye kadar çözünürlük desteği veya 28MP+16MP çift kamera desteği mevcut. Iris taraması ve parmak izi okuyucudan elde edilen veriler yardımcı bir işlemci tarafından değerlendiriliyor.

Yine nesneleri tanımak ve analiz ederek video kaydını geliştirmek, panoramik görüntü işlemeyi güçlendirmek ve görsel zekayı geliştirmek için de özel bir görüntü işleme birimi entegre edilmiş. Depolama konusundaki en son standartlara da destek sunuluyor.

Exynos 8895 yonga seti elbette ilk olarak Galaxy S8 serisinde kullanılacak. Bu bakımdan Nisan ayına kadar beklememiz gerekiyor. Aynı dönemde Snapdragon 835 yonga seti de piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4432 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung exynos 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim