Anlık Bildirim

Sanal gerçeklik başlığı Rusya'da ölüme neden oldu

İnsanlara fiziksel çevre bilincini kaybettiren sanal gerçeklik (VR) başlıklarıyla ilgili ilk ölüm haberi geldi. Rusya'da yaşayan bir adam VR başlık nedeniyle ağır şekilde yaralanıp hayatını kaybetti.
Sanal gerçeklik (VR) başlıkları daha daha uygun fiyatlı hale geldiğinde, Moskova'da yaşanan bu üzücü olay maalesef ki daha sık meydana gelebilir. Moscow Times gazetesinin haberine göre, 44 yaşındaki bir Rus adam, evinde VR başlıkla dolaşırken ölümcül şekilde yaralanıp hayatını kaybetti.
Yayınlanan rapordaki ayrıntılar çok az ancak VR başlık giyip evinde dolaşan adamın cam masaya düştüğü bildiriliyor. Kırılan masa talihsiz adamı yaralayarak sonu ölümle sonuçlanacak derecede kan kaybı yaşamasına neden oldu. Diğer detaylar muhtemelen, devam etmekte olan soruşturma bittikten sonra netleşecek.

Danny Unger uyarmıştı: VR'da ilk ölüme çok yakınız

Mevcut VR teknolojisi kullanıcıları, görsel ve işitsel duyularının tamamiyle VR deneyiminin hakimiyeti altına girdiği sanal bir alana sokuyor. Bu da sanal gerçeklik başlığını takanların dikkatli olmadıkları taktirde yaralanmalara neden olabilecek şekilde fiziksel çevre bilincini kaybetmeleri demek. Rus adamın ölümü, VR başlıkların 2016'da Oculus Rift, HTC Vive ve PlayStation VR'ın piyasaya sürülmesiyle popüler hale gelmesinden bu yana yaşanan ilk ciddi kaza olmuş durumda.
2014'deki bir panelde, video oyun geliştiricisi Danny Unger, VR'ın kullanıcıları derin dalgınlığa sürüklemesinin ölümcül sonuçları hakkında uyarıda bulunmuştu. Unger'in ilk teorisi aniden gelişen gürültü gibi korkudan insanları yerinden zıplatan (jump scare) "korkutma temalı" VR oyunların insanları öldürebilmesiydi. Ancak Rus adamın ölümünde böyle bir durum söz konusu olmadı. Unger, 2014'teki açıklamasında "VR'da ilk ölüme çok yakın durumdayız, buna kesinlikle inanıyorum" demişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim