Anlık Bildirim

Saniyeler içerisinde şarj olan telefonlar sandığınızdan daha yakın

Saniyeler içerisinde şarj olan telefonlara bir adım daha yaklaşıldı.University of Central Florida'daki araştırmacılar esnek süper-kapasitörleri otuz bin defa kapasite kaybı olmadan şarj etmeyi başardı
Central Florida Üniversitesi araştırmacıları yeni üretim tekniklerini kullanarak esnek süper-kapasitör üretmeyi ve 30.000 defadan fazla kayıp olmadan şarj etmeyi başardı.

Süper Kapasitörler ile Süper Hızlı Şarj

ACS Nano akademik günlüğünde paylaşılana göre araştırma görevlisi Nitin Choudhary 'nin söylediğine göre eğer mevcut piller bu süper kapasitörlerle değiştirilirse birkaç saniyede şarj edilebilecek ve bir haftadan fazla süre şarj ihtiyacı duymayacak. 
Bildiğiniz gibi mevcut pil teknolojisinin belli sıkıntıları var. Uzun şarj süreleri, kayıp olması, kimyasal etkileşim gibi zaman zaman tehlikeli olan sorunlar var.
Yapılan araştırmalar şu anda 2 boyutlu olarak yapılıyor ve grafen gibi materyaller kullanılıyor ancak beklenen sonuçlar oldukça kısıtlı kalıyordu.  Haberimize konu olan teknoloji ise daha basit bir sentez sonucu üretiliyor ve 2 boyutlu şekiller kadar boyut sınırlamasına takılmıyor. 
Alve.com'da gör Bütün cep telefonları ve aksesuarlarını en uygun fiyatlarla Alve.com üzerinden görüntüleyin
Li-On pillere kıyasla 20 kattan fazla şarj-deşarj döngüsünde kayıpsız olarak gerçekleştirmesi, patlama riskinin çok daha düşük ve kısıtlı olması, çok daha hızlı şarj olması gibi süper kapasitör tabanlı enerji depolama birimlerinin avantajları var.
Araştırmacıların yaptığı açıklamalara göre şu anda pazarlanabilir seviyede değil ancak gelşitirmeye devam edeceklerini ve patent için başvuru sürecinin devam ettiği bildiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7142 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pil, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim