Anlık Bildirim

Selçuk İnan’ın Samsung’a açtığı S8 davasında karar belli oldu

Selçuk İnan'ın Samsung'a açtığı S8 davasında karar belli oldu. Selçuk İnan S8 ibaresinin kendisinden izinsiz kullanıldığını iddia ederek 110 bin lira değerinde tazminat davası açmıştı.

Selçuk İnan’ın Samsung’a açtığı S8 davasında karar belli oldu Tam Boyutta Gör

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, Samsung’un “S8” ismini izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Samsung’a açılan davada karar çıktı.

Selçuk İnan,Instagram’da kullandığı S8 kısa ismini Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan dört yıl önce tescil ettirmiş, Samsung firması ise Mart 2017’de Galaxy S8 modelini piyasaya sürmüştü. S8 kısa ismi Selçuk İnan’ın isminin baş harfinden ve forma numarası olan 8 numaranın birleşimi fakat Selçuk İnan’dan bahsedilirken S8 ibaresi pek kullanılmıyor.

S8 kısa adı kullanılırken kendisinden izin alınmadığını ve isim hakkının kendisinde olduğunu düşünen Selçuk İnan Samsung’a 10 bin lira maddi, 100 bin lira da manevi olmak üzere toplam 110 bin lira tazminat davası açmıştı. Selçuk İnan’ın avukatı, dava sonuçlanıncaya kadar üzerinde S8 ibaresi taşıyan telefonlardan markanın silinmesini ya da bu ürünlerin imhasına karar verilmesini istedi.

Mahkemenin kararı ne oldu?

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, Selçuk İnan’ın “S8” markasının kullanımı konusundaki ihtiyati tedbir talebini reddetti. Selçuk İnan’ın Türk Patent Enstitüsü’nden ‘S8’ markasını 2013’te kendi adına tescil ettirdiğini belirten mahkeme, İnan’dan önce ‘S8’ markasını Audi ve Altınmarka AŞ şirketlerinin de aldığını, Samsung’un ise Galaxy ve Samsung ibareli birçok seri markasını 2010’da tescil ettirdiğini kaydetti. Samsung’un markasının genel itibarıyla Galaxy S8 olduğunu belirten mahkeme, tedbir kararını reddetmesinin gerekçesini şöyle açıkladı:


“Kelimeler ve sayılar kimsenin tekeline verilemez. Markanın bir bütün olarak incelenmesinde Samsung’un tanınmış markasında ön planda olan unsur Galaxy ibaresi olup, S8 gibi asıl markanın önüne ve arkasına eklenen sayı ve kelimeler ise uygulamada cep telefonun modelinin bir üst model ve teknolojik olarak piyasaya çıkan yeni bir ürünü çağrıştırmakta olduğu bilinen bir gerçektir.”

Selçuk İnan ise reddedilen tedbir kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Milli futbolcu, şuan için açtığı davadan istediğini elde edemedi ancak 3-4 defa gündeme gelmeyi başardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22664 kez okundu.
48 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, dava ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim