Anlık Bildirim

Siemens, Nokia Siemens Networks ortaklığını satmayı planlıyor

Siemens, Nokia Siemens Networks ortaklığını satmayı planlıyor

 Teknoloji dünyasındaki artan rekabet yenilik geliştirmeyen firma ve girişimlerin tarihe gömülmesine neden oluyor. Buna yeni bir örnek de Nokia Siemens Networks olacak.

Nokia'nın pazar lideri olduğu 2007 yılı başlarında Siemens ile birlikte kurduğu Nokia Siemens Networks, kurumlara ağ ekipmanları satma hedefi güdüyordu. İlk yıllarında başarılı satışlar yapan ortaklık; Cisco, HP, Huawei gibi rakiplerin atakları karşısında tutunamadı ve zarar etmeye başladı. Dünya çapında iş gücünün üçte birini kesen ortaklık 4G teknolojisine odaklanınca biraz kıpırdanır gibi oldu.

Ancak gelen bilgiler Siemens'in ortaklığı özel danışman firmalar aracılığı ile satışa çıkarmak istediği yönünde. Siemens yaklaşık 9 milyar dolar değerinde olan ortaklığın tamamını satmak veya B planı olarak borsaya açıp değerini artırmak istiyor. Eğer başarılı olamazsa bu kez kendi payını satışa çıkaracak.

Nokia tarafı ise gelirlerine katkı yapan ortaklığı satmak yerine gerekli fonu toplayıp Siemens'in payını da satın alma düşüncesinde. Ortaklığın geleceği ile ilgili net planlar önümüzdeki aylarda belli olacak.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim