Anlık Bildirim

Skylake sonrası için Intel’in yaması dağıtıma hazır

Spectre açığı için OEM üreticilere yönelik geliştirdiği yama hatalı çıkan Intel apar topar güncellemeyi geri çekmişti. Yamanın hatalarını düzelten yeni güncelleme yayınlandı.

Geçen ay yonga dünyasını sarsan Meltdown ve Spectre açıklarının etkisi halen devam ediyor. Açıkların potansiyel tehditleri kadar geliştirilen yamaların problemli olması da ayrı bir gündem konusuydu. Intel problemi gidermiş görünüyor.

Yamanın yaması

Spectre açığı için geçtiğimiz haftalarda yayınladığı yama problemli çıkan ve kurulmaması tavsiye edilen Intel, çalışmalarını tamamladı. Problemli yamanın düzeltildiği ve dağıtıma başladığı duyuruldu.

Yeni güncelleme Skylake, Kaby Lake, Coffee Lake, Skylake-X ve Kaby Lake-X serisi işlemcileri kapsıyor. Güncelleme sistem ve anakart üreticilerine gönderilmiş durumda. Top artık bundan sonra BIOS güncellemesi ile yeni yamayı verecek olan bileşen üreticilerinde. Üreticiler yamayı ne kadar erken verirse kullanıcılar da o kadar rahat bir nefes alacak.

Ortaya çıkan açıkların bilindiği ve buna rağmen tüketicilerin mağdur edildiği iddiasıyla bugüne kadar 32 dava açılan Intel bir yandan bunlarla da mücadele ediyor. Diğer taraftan Skylake öncesindeki işlemciler için henüz bir yama mevcut değil. Beta sürecine devam eden yamanın ne zaman yayınlanacağı açıklanmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3107 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, intel ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim