Anlık Bildirim

Skype Web, Edge tarayıcısı üzerinde eklentiye ihtiyaç duymadan çalışabilecek

Skype Web, Edge tarayıcısı üzerinde eklentiye ihtiyaç duymadan çalışabilecek
 
Skype geçtiğimiz yıldan beri ekstra bir yüklemeye gerek kalmadan tarayıcılarda yer almak istiyor. Ancak bugüne kadar tarayıcı üzerinden görüntülü ve sesli görüşme yapabilmek için eklenti yüklemek gerekiyordu. Edge tarayıcısı popüler iletişim yazılımının imdadına yetişerek bu özelliklerin eklentisiz kullanılması için yardımcı oldu.
Windows 10'un en son geliştirici sürümünde Edge tarayıcısına eklenen Object RTC (Gerçek zamanlı iletişim) API'si bu gelişmenin temelini oluşturuyor. Skype dışında Outlook.com ve diğer gerçek zamanlı iletişim servisleri de bu API'den faydalanabiliyorlar.
Aslına bakılırsa bu API'yi içeren standart Chrome, Firefox ve Safari gibi tarayıcılar tarafından da destekleniyor, ancak Skype Web sürümünün bu tarayıcılarda neden eklentisiz kullanılamadığını bilmiyoruz. Microsoft hem Edge hem de Skype'ı kendisi geliştirdiği için adaptasyonu daha kolay sağlamış olabilir veya bu özelliği yalnızca kendi tarayıcısında sunarak kullanım oranını yükseltmek istiyordur. Edge için bu yeni teknoloji yıl sonunda genel kullanıma açılmış olacak, ancak diğer tarayıcılara gelip gelmeyeceği konusunda net bir açıklama yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim