Günümüzde internet tarayıcı olsun, uygulama olsun her türlü platformdan reklam gösterimi yapabilen sayısız ağ mevcut. Gösterilen reklamlar genelde kullanıcının kontrolünde olmadığı için, zaman zaman riskler de ortaya çıkabiliyor. Skype uygulamasında rastlanan yeni bir reklam türü, zararlı yazılımlara davetiye çıkarıyor.
F-Secure uzmanları tarafından verilen bilgilere göre, Skype içerisinde gösterilen reklamların bazıları tabiri yerindeyse zehirlenmiş olabiliyor. Yani kullanıcı reklama tıkladığında, Angler adında zararlı yazılımın otomatik olarak indirildiği ve kurulduğu bir sayfaya yönlendiriliyor. Yazılım daha sonra depolama sürücüsünü komple şifreliyor ve açma karşılığında kullanıcıdan para talep ediyor.
>>Çin mobil uygulama pazarı, ABD'yi geçmek üzere
Zararlı reklam, AppNexus reklam platformunda ortaya çıkıyor ve eBay, MSN, The Daily Mail gibi farklı sitelerde de gösterim yapıyor. Skype uygulamasındaki farklılık ise, herhangi bir tarayıcı açığı olmadan, reklam üzerinden kullanıcının zarar görebilmesi. Daha önce de Skype uygulamasında açıklar bulunmuştu ancak bunlar tarayıcılardaki açıklardan kaynaklanıyordu. Güvenlik uzmanları, zararlı reklam yazılımları için artık tarayıcı açıklarına gerek olmadığını, reklam platformları üzerinden de kullanıcıya ulaşılabildiğini belirtiyor.
Reklam platformu, zararlı yazılım barındıran reklamın gösterimini durdurmuş durumda. Yine de uzmanlar kesinlikle bilgisayarda güvenlik yazılımının olması gerektiğini belirtiyor ve gerekirse reklam engelleyici yazılımlara da yer verilmesini istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
F
Baya eğlenceli görünüyor :)
S
Eğlenceli görünüyor
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
D
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
3575 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
skype, maladvertising ve