Anlık Bildirim

Sony geçen yılın son çeyreğinde 12 milyon Xperia cihazı sattı

Sony geçen yılın son çeyreğinde 12 milyon Xperia cihazı sattı

Uzun süredir mali sıkıntı içerisinde bulunan ve son olarak çevrimçi oyunlar geliştiren bölümünü satmak zorunda kalan Sony, akıllı telefon satışlarında geçen yılı yükselişle kapatmayı başardı. 

Xperia Z ile birlikte akıllı telefon bölümüne önemli yatırımlar yapan ve beklentilerini de artıran Sony bununla birlikte halen istediği rakamlara ulaşabilmiş değil. Geçen yılın son çeyreği itibariyle satılan Xperia akıllı telefon sayısı 12 milyon olarak gerçekleşti. Önceki çeyrekte bu rakam 9.9 milyondu. Xperia Z3 ve Z3 Compact modellerinin piyasaya tarafından kabul gördüğü anlaşılıyor. Ayrıca su geçirmez özelliğe sahip Xperia M Aqua orta seviye akıllı telefonu da firmayı farklılaştıran bir unsur oldu.

Mobil bölümün toplam geliri yaklaşık 4 milyar dolar olarak gerçekleşirken, faaliyet karı 80 milyon dolar oldu. PS4 satışları ve sensör satışları firmayı bu çeyrekte ayakta tutan unsurlar oldu. Firma genelinde son çeyrek geliri 20 milyar dolar, faaliyet karı da 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. 

Son çeyrek rakamları ile birlikte firmanın Mart 2015 tarihinde sona erecek mali yılında kayıplar da biraz azalmış oldu. Firmanın toplam mali yıl kayıp beklentisi 1.45 milyar dolara geriledi. Ayrıca içinde bulunduğumuz çeyrek dönemde de firma pozitif kar beklentisi içerisine girdi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3567 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim