Anlık Bildirim

Sony'den değiştirilebilir lensli 4K güvenlik kamerası

Güvenlik kameralarının da bir gün değiştirilebilir lenslere sahip olacağı aklınıza gelir miydi? Dev bütçelere sahip firmalar için Sony böyle bir imkan sunmaya başladı.

Değiştirilebilir lens dendiği zaman genelde aklımıza profesyonel fotoğraf makineleri geliyor. Sony, dünyanın en iyi güvenlik kamerası olarak tanımladığı yeni ürününü, değiştirilebilir lensler ile destekleyerek farklı bir bakış açısı sunmaya hazırlanıyor.

Alpha serisinden Sony SNC-VB770 kamerası, güvenlik sektörüne yeni bir yön vermeyi amaçlıyor. 12.2MP çözünürlüğünde tam kare bir sensöre sahip olan kamera, 30 kare/saniye hızlarında 4K video kaydı yapabiliyor. Yapılan çekimlerde, görüntünün farklı noktaları 4 adede kadar 640x480 çözünürlükte resim olarak kesilebiliyor ve bir ekranda sunulabiliyor.


Aynasız bir kamera olan Sony SNC-VB770, en az 0.004 lümen parlaklıklara kadar yani insan gözünün göremeyeceği karanlık ortamlarda bile 4K kayıt yapabiliyor. Bu bakımdan tüneller, karanlık ortamlardaki vahşi hayat, gece saatlerinde müzeler bu kamera ile çok rahat bir şekilde görüntülenebilecek. Kamera WiFi üzerinden kontrol edilebildiği gibi, Ethernet portundan fotoğraf ve videolar aktarılabiliyor.

Bu denli gelişmiş bir kameranın fiyatı da oldukça yüksek. Sadece gövde olarak 7500$ fiyat etiketi mevcut. 35mm f/1.4 Zeiss lens ise 1600$ civarında seyrediyor. Bütçesi geniş olan firmalar, çok farklı lensleri kameralarında kullanabilecekler. Kamera, şimdilik Japonya'da piyasaya çıkacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim