Anlık Bildirim

SpaceX bu yıl içerisinde Falcon 9 uçuşlarına geri dönmek istiyor

Eylül ayındaki patlama nedeniyle tüm planlarını ertelemek zorunda kalan SpaceX artık yavaş yavaş normale dönmek istiyor. Falcon 9 roketi bu yıl içerisinde tekrar uçuşlara başlayacak.
SpaceX, Eylül ayının başlarında yaşadığı Falcon 9 patlama krizinden dolayı uzun bir süredir roket fırlatamıyordu. Patlamanın gerçekleştiği 1 Eylül gününden sonraki tarihler için planladığı tüm uçuşları belirsiz bir tarihe ertelemek zorunda kalan şirket, 2016 yılı sonlanmadan tekrar uçuşlara dönmenin planlarını yapıyor.


Cuma günü yayınlanan basın bildirisinde halen patlamanın nedenlerini araştırmaya devam ettiklerini belirten SpaceX, "Şirket olarak şu anda iki farklı alana odaklanmış durumdayız; patlamaya sebep olan problemin tam olarak kaynağını bulmak ve Falcon 9'un daha güvenilir bir hale gelmesini sağlayacak iyileştirilmiş helyum sistemleri geliştirmek." ifadelerine yer verdi. Şirket daha önce 23 Eylül'de yayınladığı bir bildiride de patlamanın sebebi olarak helyum basınç sistemlerinde ortaya çıkan bir problemi göstermişti.

SpaceX, patlamanın temel nedenini henüz tam olarak belirleyememiş olsa da epey bir yol kat edildiğini ve artık uçuşlara geri dönmenin de zamanının geldiğini düşünüyor. Önümüzdeki Aralık ayında ünlü Falcon 9 roketini tekrar uzaya göndermek isteyen SpaceX, şirket kurucusu Elon Musk'ın "14 yıl boyunca karşılaştığımız en karışık ve zorlayıcı başarısızlık" olarak tanımladığı bu patlamanın ardından yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim