Anlık Bildirim


Dijital dağıtım platformu Steam, aylık kullanıcı anketlerini güncellemeye devam ediyor. Ekim ayı istatistiklerini paylaşan firmanın raporunda ilgi çekici detaylar mevcut. Görünüşe göre Microsoft’un eski işletim sistemi yeniden yükselişe geçmiş durumda.

Windows 7'nin yükselişinin nedeni ne?


Microsoft yavaş yavaş Windows 7’den kurtulma planları yapadursun Steam’in son analizi kullanıcıların Windows 7’ye olan ilgisini gözler önüne serdi. Dünya geneline baktığımızda Windows 10 yükselişini sürdürse de Çin’de hükümetin Microsoft’a özelleştirilmiş bir sürüm şartı koşması nedeniyle bu yükseliş söz konusu uzak doğu ülkesinde gerçekleşemiyor. Tüm dünyanın aksine gerçekleşen duruma sebep olaraksa kullanıcıların Windows 10 China Government Edition’a güvenmemesi gösterilmekte.
Steam analizi: Windows 7 kullanımı %20’nin üzerinde arttı-PUBG'ye yasak yolda
 
Rakamlara geçecek olursak, Windows 7 kullanım oranı ekim ayında %21.47 artarak %65.46’ya yükselmiş. Tabi bu artışın kaynağı çoğunlukla Windows 10’un pastadaki dilimi olmuş. Microsoft’un yeni işletim sisteminin oranı ise %17.38 azalarak %28.60’a düşmüş.
Raporun diğer detaylarını da hızlıca aktaralım dilerseniz. Donanım tarafında 4 çekirdekli işlemcilerin oranı %69.59’a yükselirken 8 GB RAM’e sahip sistemler %10.45’lik artışla tüm sistemlerin %54.91’ini teşkil eder hale gelmiş.
Öte yandan Steam yüklü makinelerde en popüler ekran kartı ise %6.29 artışla %12.88’lik dilime hükmeden Maxwell mimarili GTX 960 olmuş ve onu da sırasıyla GTX 750 Ti ve GTX 1060 takip etmiş. Ayrıca Oyuncuların kullandığı monitörlerinin %71.51’inin ki bu rakam %14.72 artış sonucunda meydana gelmiş, 1920x1080 çözünürlükte olduğu saptanmış.

PUBG'nin oyuncu sayısı artmaya devam ediyor fakat...

Son olarak son zamanların popüler oyunu PlayerUnknown's Battlegrounds’a da değinerek haberimizi noktalayalım. PUBG’nin Dünya genelinde 13 milyon satış yapmasının ardından beklenen tablo yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında 1 milyon civarı oyuncuya sahip olan oyunun kullanıcı sayısı yaklaşık 6 milyon seviyesine erişmiş durumda ki bunun 3.1 milyonu Eylül ayında platforma katılmış. Ek olarak oyuncularının çoğunluğunu Çinli oyuncuların oluşturduğu PUBG’ye Çin Oyun Birliği'nin kararına göre toplumun genel değerlerine ters ögeler içerdiğinden dolayı ülke genelinde bir yasağın yolda olduğunu da belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10780 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, steam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim