Anlık Bildirim

Sürücüsüz araba yarışları Nvidia ile başlıyor

Geçmişte sadece bilim kurgu filmlerinde görebileceğimiz robot arabaların yarışı gerçeğe dönüşmek üzere. Roborace, Nvidia’nın da desteğiyle yıl sonunda fırtınalar estirmeye geliyor.

Sürücüsüz otomobil teknolojilerine yönelik olarak tasarladığı en güçlü bilgisayar sistemi Drive PX 2’yi satışa sunan Nvidia, Roborace adındaki sürücüsüz otomobil yarışlarında gövde gösterisi yapmayı planlıyor.

Tamamen sürücüsüz araçlardan oluşan Roborace yarışlarında, her takımda iki Roborace aracı yer alacak ve toplamda 10 takım yarışacak. Sürücüsüz araçların kalbinde ise Drive PX 2 olacak. Araçlardaki radar, GPS, lazer tabanlı radar, kamera ve yüksek çözünürlüklü haritalama sensörlerinden gelen tüm bilgileri, saniyede 24 trilyon gibi devasa rakamlar altında işleyecek. Böylece Roborace araçları, konsepte uygun olarak çok hızlı şekilde karar verebilecek.

Tüm araçlarda aynı donanım olacağı için, iş biraz daha yazılım tarafına kalıyor. Takımların geliştireceği algoritmalar ve öğrenme programları hayati önem taşıyacak zira bu araçlar yarış yaptıkça öğrenme yeteneğine sahip. Yarışın toplamda 1 saat süreceği belirtiliyor.

Eylül ayında başlayacak Roborace turnuvası, yapay zekanın geldiği son noktayı görmek açısından oldukça önemli. Aslında benzer bir konsepti Anki Drive, küçük robot arabalarla hayata geçirmişti ve halen son kullanıcıya satışı yapılan bir set durumunda. Roborace ise bu konsepti çok ileri bir seviyeye götürecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim