Anlık Bildirim

Suudi Arabistan, Katar'ı ada haline getirerek dünya coğrafyasını değiştiriyor

Suudi Arabistan'la Katar arasındaki kara bağlantısını koparacak kanalı açmak için tasarlanan 65 metre yüksekliğindeki ekskavatör Süveyş Kanalı'ndan geçiş yaptı. Katar ada haline geliyor.
Katar'ın Suudi Arabistan'la arasındaki kara bağlantısını koparacak kanalı açmak için tasarlanan 65 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük ekskavatörü "Atletti Livin Ctr" Süveyş Kanalı'ndan geçiş yaptı.
Arap Yarımadası'nın doğusunda bulunan Katar Devleti, Suudi Arabistan'ın öncülük ettiği aralarında Mısır'ın da bulunduğu bazı körfez ülkeleri tarafından ablukaya alınmış ve her türlü ilişkiler kesilmişti.
Kanal projesi ile Suudi Arabistan'ın amacı, Katar'ı tamamen izole etmek. 60 kilometre boyunda, 200 metre genişliğinde ve 20 metre derinlikte açılacak tünel için oluşturulan konsorsiyumda 9 firmanın yer alacağı bildirildi.

Proje aylar önce planlandı

Aylar önce planlanan proje hakkında açıklama yapan Suudi Arabistan’ın kraliyet danışmanı Saud al-Qahtani, projenin Körfez ülkeleri arasında turizme destek vereceğini belirtti.
Qahtani ayrıca "Bölgedeki coğrafyayı değiştirecek olan Doğu Salwa Ada Kanal Projesi'nin uygulanmasının detaylarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Dünyada, bu büyük ülkenin haricinde coğrafyayı değiştirecek kimse yoktur. Bugün, bir yarımada devletini tarihteki en büyük coğrafi değişimle ada haline getirecek olan projenin detayları ortaya çıkacak" dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23140 kez okundu.
50 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
proje, kanal ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim