Anlık Bildirim

Tamiri en kolay telefon Fairphone 2

Bugünlerde parçaları yükseltilebilen modüler akıllı telefonlar moda olmaya başladı. Fairphone firması ise yükseltmekten ziyade arızalanan parçaları değiştirilebilen bir telefon geliştirdi.

Günümüzde mobil cihaz pazarında sağlam bir döngü kurulmuş durumda. Özel uzmanlık istediği için kullanıcıların arızalanan cihazlarını tamir etmeleri pek mümkün değil ve bu nedenle geniş bir teknik servis ağı mevcut. Piyasaya çıkan iPhone gibi pek çok cihazın yetkili servisler dışında açılarak tamir edilmesi mümkün değil. Böyle olunca döngü de kendisini garantiye almış oluyor. 

Fairphone 2, tüketiciye yönelik en kolay tamir edilebilen akıllı telefon olarak pazara çıkıyor. Öyle ki kullanıcının kendisi bile tamir edebiliyor. Firma yeni cihazının modüler olduğunu ifade ediyor. Parçaları yükseltilebilir olmasa da en azından yenisi ile değiştirilebilir durumda olan Fairphone 2, kullanıcıların en azından 5 yıl yeni bir telefon ihtiyaç duymasının önüne geçmek ve çevreyi korumak istiyor. 

Kullanıcılar tornavida ile belirtilmiş bölümlerdeki ekran, kamera ve anakartı kolayca yerinden çıkararak yenisi ile değiştirebiliyor. Yedek parça tedariği ise Fairphone tarafından yapılıyor. Cihaz için herhangi bir üçüncü taraf yedek parça tedariği yapmak mümkün değil. yani firma kendi ekosistemini kurmuş durumda. 

Bir kere al sürekli kullan mantığı cihazın da biraz pahalı olmasına neden oluyor. 5 inçlik Full HD ekran, Snapdragon 801 yonga seti, 2GB RAM, 8MP çözünürlüğünde arka kamera, 32GB depolama kapasitesi, 2420mAh kapasiteli batarya, Android 5.1 işletim sistemi gibi özelliklerin olduğu Fairphone 2 için 520 Avro fiyat etiketi belirlenmiş. Satış sadece Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda'da Ocak ayında başlayacak. Yedek parçaların fiyatı ise bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim