Anlık Bildirim

Tayvan'da Samsung aleyhine internette HTC'yi karalama kampanyası başlattığı iddiasıyla soruşturma açıldı

Tayvan'da Samsung aleyhine internette HTC'yi karalama kampanyası başlattığı iddiasıyla soruşturma açıldı

Yeni amiral gemi modeli Galaxy S4'ü ay sonunda dünya pazarına sunmaya hazırlanan Samsung için Tayvan'da ilginç bir soruşturma başlatıldı. 

Farklı haber ajanslarında dile getirilen olaya göre Samsung hakkında, öğrencilere ücret ödeyerek internette HTC ürünlerini karalayıcı ve kendi ürünlerini tavsiye edici yorumlar yapmalarını teşvik ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Tayvan Adil Ticaret Komisyonu sözcüsü Sun Lih-cyun, bir süredir komisyona yapılan şikayetleri değerlendirerek bir soruşturma başlattıklarını açıkladı. Sun, Samsung'un davranışının hatalı reklam olduğunu ve bunun adil ticaret kurallarına aykırı olduğunu dile getirdi. Söz konusu karalama kampanyasının yerel bir reklam ajansı vasıtasıyla yürütüldüğü belirtiliyor.

Samsung Tayvan ise yaptığı duyuruda, tüketicilere karşı şeffaf ve dürüst davranmak konusunda kendi Çevrimiçi İletişim Prensipleri'ne daima bağlı olduklarını, meydana gelen olayın bu prensiplerin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığını ve çalışanlara ileride aynı durumun meydana gelmemesi için gerekli eğitimi vereceklerini açıkladı. Karalama yorumlarının dahil olduğu pazarlama aktivitelerini acil olarak sonlandıran Samsung Tayvan, ortaya çıkan zararlardan dolayı da özür diledi.

Samsung eğer suçlu bulunursa ajans ile birlikte yaklaşık 835 bin dolarlık bir cezaya çarptırılacak. 

Aslında Samsung için bu soruşturma ilk değil. Yılın başlarında Galaxy Y Duos modelinin gerçekten uzak özelliklerle reklamı yapıldığı için Samsung'a 10 bin dolarlık bir ceza kesilmişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1523 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim