Anlık Bildirim

Telltale Games kapanıyor

Hikâye anlatımı tarzında macera oyunları ile beğeni toplayan Telltale Games mali krizden çıkamadı. Stüdyo kısa süre sonra tamamen kapanacak ve projeler de iptal edilecek.

Son dönemde oyun dünyasında birbiri ardına mali krizler ve kapanmalar yaşanmaya başladı. Capcom Vancouver stüdyosunun ardından birçok popüler oyunun geliştiricisi Telltale Games de oyun dünyasına veda ediyor.

Hazin son 

Oyunlarını hikâye anlatımı ve kullanıcı seçimi üzerinden ilerleten Telltale Games bugüne kadar pek çok önemli yapıma imza attı. The Walking Dead, Game of Thrones, The Wolf Among Us, Batman, Minecraft serileri en beğenilenler oldu.

Ne var ki bu beğeniler satışlara yansımadı. Geçen yılın sonlarında mali krize giren Telltale iş gücünün yüzde 25’ini kesmişti. Şimdi ise tamamen kapanma kararı alındı. 250 kişilik ekipten sadece 25 kişi sorumlulukları tamamlayabilmek adına şirkette kalacak.

CEO Pete Hawley çok üzgün olduklarını ve mali olarak devam edebilmenin mümkün olmadığını belirtiyor. Stranger Things ve The Wolf Among Us 2 gibi merak edilen projeler de muhtemelen gün yüzü görmeden rafa kalkacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9624 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, telltale games shutting down ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim