Anlık Bildirim

Tesla, Model 3'ün fren sorununu güncelleme ile çözecek

Consumer Reports, geçtiğimiz hafta Tesla Model 3'ü test etmiş ve fren mesafesi konusunda sınıfta kaldığını belirtmişti. Elon Musk, araçtaki sorunu bulduklarını ve güncelleme ile çözeceklerini açıkladı

Tesla, Model 3'ün fren sorununu güncelleme ile çözecek Tam Boyutta Gör
 

Kullanıcı odaklı testleriyle bilinen Consumer Reports (CR), geçtiğimiz hafta Tesla Model 3’ü pek çok açıdan değerlendirmeye almış ve fren mesafesi konusunda can sıkıcı sonuçlar elde ettiklerini dile getirmişti. Konuyla ilgili hızlı bir araştırma yapan Tesla, sorunun kaynağını bulduklarını ve bir yazılım güncellemesiyle üstesinden geleceklerini açıkladı.

Tesla Model 3, Consumer Reports’un gerçekleştirdiği testlerde fren mesafesi konusunda adeta sınıfta kalmıştı. Yetkililer, 46 metrede durabilen araç için “modern araçlar arasında en kötü sonuca sahip” yorumunda bulunmuşlardı. Tesla ise konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada kendi test sonuçlarını hatırlatarak Model 3’ün 40 metre fren mesafesine sahip olduğunu, çeşitli etkenlerin sonucu olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtmişti.

Yapılan açıklama sonrasında Elon Musk devreye girdi ve Model 3’ün “ABS kalibrasyon algoritmasında” bir sorun tespit edildiğini dile getirdi. Musk, fren mesafesi konusunda tutarsız sonuçların ortaya çıkmasına neden olan bu sorunu ortadan kaldıracak bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Güncellemenin fren mesafesini 6 metre civarında kısaltacağını belirten Musk, Consumer Reports’a da bu önemli değerlendirmesi için teşekkür etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim