Anlık Bildirim

Tesla Semi beklenenden daha iyi özelliklere sahip olacak

Tesla, elektrikli tırı Semi'nin prototipinin hazır olduğunu belirtti. Elon Musk ise aracın şu ana kadar ortaya çıkan iddialardan daha iyi özelliklere sahip olduğunu söylüyor.
Elon Musk'ın Tesla Semi'nin tanıtımının ertelendiğini açıklamasının ardından, şirket resmi kaynaklarından da bir açıklama geldi. Tesla geliştirmekte oldukları elektrikli tırın prototipinin hazır olduğunu belirtiyor. 
Aracın tanıtımının ertelenmesine neden olarak Model 3 üretimine odaklanmalarını ve Puerto Rico'ya gönderilen batarya ünitelerini arttırmalarını belirten Tesla, ilk Tesla Semi prototipinin hazır olduğunu da açıklamasına ekleyerek ertelemenin aracın geliştirilme programıyla alakalı olmadığına işaret ediyor.
Sizlere haberimizde de yer verdiğimiz üzere prototip araç geçtiğimiz günlerde testler sırasında görüntülenmişti. Bunun üzerine Elon Musk'a aracın tasarımının zaten bilindiğini belirten bir tweet atan kullanıcıya Musk'ın cevabı ise emin olunmaması yönünde. Yine de sızdırılan görsellerdeki aracın daha önce şirket tarafından yayınlanan teaser görseldekine oldukça benzediğini de unutmamak gerekir.
Bir başka attığı tweette aracın şu ana kadar rapor edilenlerden çok daha iyi teknik özelliklere sahip olduğunu belirten CEO, herhangi bir detay vermekten kaçınmış. Araçla ilgili piyasada çok fazla rapor yer almasada Reuters aracın 200-300 mil (320-480 km) aralığında bir menzile sahip olacağını söylüyordu.
Araç ile ilgili pek çok spekülasyon yer alsa da ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Morgan Stanley, Tesla Semi'nin ulaşım sektöründe yıllardır olmayan bir değişimi sağlayacağını belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim