Anlık Bildirim

Tesla'nın otomatik pilotuna, çukurdan kaçma özelliği gelebilir

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın patronu Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcıyla yaptığı yazışmada, Tesla otomobillere çukurlardan kaçma özelliğinin geleceğini doğruladı.
Sürücülerin handikap yaşadıkları konulardan biri de yollardaki çukurlar diyebiliriz. Zira farketmeden girdiğimiz bu çukurlar, aracımızın aksamlarına zarar verdiği gibi, lastiklerinin de patlamasına sebep olabiliyorlar. Görünen o ki, elektrikli otomobil üreticisi Tesla bu duruma da bir çözüm sunacak.

Detaylar belli değil

Geçtiğimiz gün Twitter üzerinden bir takipçisinin sorusunu cevaplaya Elon Musk bununla ilgili bir ipucu verdi. Takipçinin, Tesla otomatik pilota (Autopilot) çukurdan kaçma özelliğinin eklenip eklenmeyeceği sorusuna Musk "Kesinlikle" yanıtını verdi ve detaylara girmedi. Dolayısı ile bu özelliğin ne zaman geleceğine dair şimdilik bir bilgi yok.

Tesla'nın çukurdan kaçma özelliğinin nasıl çalışacağı henüz belli olmasa da, sistemin en büyük handikapının, çukurlardan kaçarken aracın karşı şeride girebilme tehlikesi olarak gösteriliyor. Tüm bu soru işaretlerini gidermek için, şimdilik şirketin resmi açıklamasını beklemekten başka bir çaremiz yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim