Anlık Bildirim

Tesla yüzlerce çalışanın görevine son verdi

Model 3 üretiminde hedefleri tutturamayan Tesla, yıllık performans değerlendirmesinin ardından yaklaşık 700 işçinin görevine son verdi. Şirketin toplam 33.000 çalışanı bulunuyor.
Tesla Motors yeni Model 3 sedan talebini karşılamak için üretimini artırmaya çalışmasına rağmen bu hafta yıllık performans değerlendirmelerini tamamlamasının ardından yüzlerce işçinin görevine son verdi.
Palo Alto merkezli elektrikli otomobil üreticisi, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, çalışanlarından bazılarını işten çıkardığını doğruladı ancak toplam 33.000 personelin kaçının görevine son verildiğini açıklamadı. Ancak çok sayıda eski ve mevcut Tesla çalışanı, 400 ila 700 çalışanın işini kaybettiğini tahmin ettiklerini söylüyor. Şirketin belirttiğine göre performans değerlendirmelerinin ardından bazı personeller ikramiye ve terfi de almış durumda.
Tesla, bekleme listesinde yer alan 450.000'den fazla Model 3 müşterisine, araçlarını teslim etme konusunda büyük bir baskı altında. Şirket son çeyrekte sadece 260 adet Model 3 üretimi gerçekleştirerek, belirlenen üretim hedeflerinin gerisinde kaldı. Tesla diğer modeller de dahil olmak üzere bu yıl yaklaşık 100.000 otomobil üretmeyi umuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6556 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim