Anlık Bildirim

The Boring Company'nin ulaşım sistemi Loop ortaya çıktı

Elon Musk'ın tünel kazma ve yer altından ulaşımı sağlamaya yönelik kurduğu The Boring Company şirketi, ulaşım sistemi Loop'a ait ilk görüntüyü paylaştı.

The Boring Company'nin ulaşım sistemi Loop ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk'ın başlangıçta sadece tünel kazma şirketi olarak kurduğu The Boring Company şirketinin ürünlerini ve hizmetlerini takip etmek giderek daha zor bir hale geliyor. İlk etapta sadece otomobiller için otuz kata varan yer altı tünelleri kazacağı belirtilen şirket artık ulaşım şirketi haline gelmiş durumda. Şirketin yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığı Loop projesi de toplu taşıma planının bir parçası. Saatte 200-240 kilometre hızla hareket eden kapsüllerde 8 ila 16 yolcunun taşınacağı Loop sistemi ilk olarak Chicago'da uygulanacak. Geçtiğimiz ay şehir yönetimi ile anlaşan şirket, sisteme ait ilk görüntüyü paylaştı.


Alternatif ulaşım araçlarından çok daha hızlı 

Chicago’nun şehir merkeziyle O-Hare havalimanı arasında yolcu taşıyacak olan Loop ile yolcular, 29 kilometrelik yolculuğu 12 dakika gibi diğer toplu ulaşım araçlarına kıyasla çok daha kısa bir sürede tamamlayacak. Yer altındaki tünellerde elektrikli kapsüllerin raylar üzerinde hareket edeceği tahmin ediliyordu ancak Elon Musk'ın attığı tweet kafaları karıştırdı. Musk'a göre raylı bir yapı olabilir de olmayabilir de. Buna karşılık elektrikle çalışan ve otonom olarak hareket eden kapsüller kesinlikle Loop sisteminde yer alacak.


Chicago Loop Express ismini alacak olan ulaşım hattının bir an önce faaliyete geçmesi için The Boring Company oldukça agresif bir zaman çizelgesi oluşturmuş durumda. Şehirdeki diğer yetkili kurumlardan kazı için onay alır almaz tünel kazısına başlayacağını belirten şirket onay sürecinin 3-4 ayı bulabileceğini açıkladı. Elon Musk'ın açıklamalarına göre ise Chicago Loop Express 18-24 ay içinde faaliyete geçecek. Düşük bir ihtimalle de olsa bu sürenin uzayabileceğine işaret eden Musk her ne olursa olsun hattın tamamlanma süresinin 3 yılı geçmeyeceğinin de altını çizdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim