Anlık Bildirim

Thunderbolt 3'ün teknik detayları sızdı: 40Gbps, 100W'a kadar şarj edebilme, %50 daha düşük enerji

Thunderbolt 3'ün teknik detayları sızdı: 40Gbps, 100W'a kadar şarj edebilme, %50 daha düşük enerji

Intel tarafından geliştirilen ve yaygın olarak Apple’ın Mac bilgisayarlarında kullanılan Thunderbolt arabiriminin 3.nesiliyle ilgili ilk teknik detaylar internete sızdı. Alpine Ridge kod adlı 3.nesil Thunderbolt kontrolcüsü, hali hazırda Retina MacBook Pro ve Mac Pro’larda kullanılan Thunderbolt 2’ye göre 2 kat daha fazla bant genişliği sunacak.

Bir önceki nesilde 20Gbps olan bant genişliğinin 40Gbps’a yükseleceği Thunderbolt 3, yeni kontrolcü ile 3.nesil PCI-e’ye destek sunacak ve %50 daha az enerji tüketecek.

Thunderbolt 3, kontrolcüdeki iyileştirmelerin yanı sıra, konektör yapısı da mevcut konektöre göre farklı olacak. Daha küçük alan kaplayacak olan yeni konektör ile Thunderbolt 3 üzerinden 100W’a kadar cihazlar şarj edebilmek mümkün olabilecek. Ayrıca bu yeni konektör, adaptör ile geriye dönük destek sunacak.

Thunderbolt 3’ün Intel tarafından ne zaman resmi olarak tanıtılacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Hatırlatmak amacıyla belirtelim; Thunderbolt 2, geçtiğimiz yılın nisan ayında Intel tarafında resmi olarak tanıtılmış ve ilk defa Apple’ın 2013 sonu Retina MacBook Pro’ları ile tüketiciyle buluşmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9535 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, Apple ve macbook pro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim