Anlık Bildirim

Tim Cook: Qualcomm para koparmaya çalışıyor, dava açmak zorunda kaldık

Qualcomm'a "uygunsuz lisanslama talepleri" nedeniyle açılan 1 milyar dolarlık tazminat davasıyla ilgili konuşan Tim Cook, ilginç bir örnek vererek dava açmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi.
Kısa süre önce kendisinden ürün almak isteyen şirketlere ticaret etiğine aykırı anlaşma şartları sunduğu gerekçesiyle Qualcomm’a dava açan ABD Ticaret Bakanlığından sonra Apple da benzer şikayetlerle harekete geçti. Kendilerine zahmetli, masraflı, mantıksız ve kabul edilemez lisanslama süreçleri sunulduğunu ifade eden teknoloji devi bu yüzden Qualcomm’a 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı.
Qualcomm cephesi her ne kadar iddiaların asılsız olduğunu söylese de Apple CEO’su Tim Cook, son çeyrek finansal sonuçların değerlendirildiği etkinlikte bu konuya değinmeden geçmedi. Mahkemeye sunulan dilekçe incelendiğinde dava açmaktan başka çarelerinin kalmadığının altını çizen Cook, Qualcoom’un -gelişmiş ekran, Touch ID parmak izi tarayıcısı ve kamera gibi- ilgisinin bulunmadığı teknolojiler için telif ücretleri istediğini ve Apple’dan bir şekilde para koparmak için çaba harcadığını belirtti.
Yaşananlara ilişkin "Koltuğu sattıktan sonra kullanılacağı yere göre ekstra para istemek." şeklinde ilginç bir benzetme yapan Cook, milyonlarca doların alıkonulduğunu ve gerçek anlamda davadan başka çözüm kalmadığını yineledi. Daha önce de benzer suçlamalarla hakkında dava açılan ve milyonlarca dolar tazminat ödemeye mahkum edilen Qualcomm'un sicili bir hayli kabarık. Bakalım Apple ile aralarındaki bu gerginlik nasıl sonuçlanacak...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3667 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, tim cook ve
5 etiket daha patent dava mahkeme lisans Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim