Anlık Bildirim

Tizen cihazında Samsung'un Super AMOLED HD Plus ekranı denediği iddia ediliyor


Intel ve Samsung'un ortak geliştirdiği Tizen açık kaynak mobil işletim sistemini çalıştıran ilk geliştirici cihazı, ABD'de yapılan Tizen Geliştirici Konferansı'nda ortaya çıkmıştı.

4.3 inçlik ekrana sahip bu Samsung cihazı 1.2GHz hızında ARM işlemci kullanıyordu. SamMobile sitesi cihazla ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Projeye yakın bir kaynaktan edinilen bilgiye göre Samsung bu cihazda PenTile olmayan Super AMOLED HD Plus ekran denediği belirtiliyor. Galaxy S2 modelinde kullanılan ve tam RGB dizilimine sahip bu ekran bilindiği gibi fazla enerji harcadığı, kullanım ömrü kısa ve üretimi zor olduğu için Galaxy S3 modelinde kullanılmamıştı.
Bunun yerine Samsung, Tizen gibi geliştirici cihazlarında da bu ekranı denemeye karar vermiş görünüyor. Bu bakımdan Tizen platformunun enerji tüketimi konusunda önemli geliştirmeler sunacağı ihtimali de ortaya çıkıyor.

Fraser kod adını taşıyan cihaz GT-i9500 model numarasına sahip. Bu model numarası da Galaxy S3 öncesi pek çok dedikodunun kaynağını oluşturmuştu.

Tizen işletim sistemli cihazların yakın zamanda piyasada olması öngörülüyor. Ancak Samsung'un kendi final sürümünde SAMOLED HD+ ekrana yer verip vermeyeceği bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5057 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tizen, Samsung ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim