Anlık Bildirim

Trump'ın seyahat yasağı teknoloji dünyasını da vurdu

Donald Trump'un, nüfusunun büyük bölümü müslümanlardan oluşan 7 ülkeye uyguladığı seyahat yasağı, teknoloji dünyasını da etkiledi. Birçok şirket çalışanlarını ülkeye sokmak için çalışmalara başladı.
20 Ocak'ta resmi olarak ABD Başkanı olarak göreve başlayan Donald Trump, daha ilk haftadan tartışmalı kararlar almaya başladı. Trump'ın imza attığı ilk kararlar arasında, nüfusunun çoğunluğu müslümanlardan oluşan 7 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasaklayan seyahat yasağı yer alıyordu. ABD'de tartışma yaratan bu karar teknoloji dünyasını da vurdu. Birçok teknoloji şirketi, seyahat yasağı getirilen bu 7 ülkedeki çalışanlarını kaybetme riski ile karşı karşıya.
Trump'ın getirdiği seyahat yasağına karşı harekete geçen firmaların başında Google geliyor. Google CEO'su Sundar Pichai, dün şirket çalışanlarına gönderdiği kısa bildiri ile yasağa tabii tutulan bu 7 ülkedeki çalışanlarını bir an önce ABD'ye dönmeleri konusunda uyardı. En kısa zamanda ABD'ye dönmeyen çalışanlarının 90 gün boyunca ülkeye girememe riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Pichai, bu kararın iş arkadaşlarını etkilemesinin üzücü olduğunu ifade etti.
Trump'ın kararı nedeniyle çalışanlarını ülkeye sokmakta sıkıntı çeken tek teknoloji şirketi Google değil. Apple, Microsoft ve Facebook gibi şirketler de seyahat yasağı nedeniyle çalışanlarını ülkeye sokamama riski ile karşı karşıya. Apple ve Microsoft, Trump'ın kararı yüzünden ABD'ye geri dönemeyen çalışanlarına yardımcı olmak için çalışma yürütüyor.
Ayrıca Apple'ın bu durumun neden olduğu olumsuzluklara dikkat çekmek için Washington'da üst kademelerdeki yöneticiler ile görüşme halinde olduğu söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8153 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim