Anlık Bildirim

Trump’ın uçaklardaki teknoloji yasağı Türkiye’yi de kapsıyor mu?

ABD Başkanı Donald Trump, yeni bir yasak kararı ile gündemde. Buna göre bazı ülkelerden ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda uçağa telefondan büyük elektronik cihazların alınması yasaklandı.

Trump’ın uçaklardaki teknoloji yasağı Türkiye’yi de kapsıyor mu? Tam Boyutta Gör

Donald Trump, ilginç kararlarına bir yenisini daha eklemek üzere. ABD medyasında çıkan haberlere göre belirlenen bazı ülkelerden ABD’ye gerçekleştirilen direkt uçuşlarda, kabin bagajına kamera, laptop, dvd oynatıcı gibi elektronik cihazların alınmasına yasak getirdi. Yasaktan 12’den fazla havayolu şirketinin yolcularının ve 13 ülkenin etkileneceği söylenirken henüz kesinlik kazanmış değil.

Güvenlik gerekçesi ile alınan bu tedbir kapsamında gerekli medikal cihazlar ve telefonlar kapsam dışı bırakılmış. BBC’nin hükümet sözcülerine dayandırdığı bilgilere göre bu yasak kararı 10 havaalanı için uygulanacak ve 21 Mart itibariyle uygulanacak.

Bir istihbarat sonucu elde edilen saldırı ihtimaline karşılık uygulanacağı belirtilen kararın 96 saat ile sınırlı olduğu da iddialar arasında. Orta Doğu ve Afrika olarak konuşulan yasak kararının ülkemiz adına en büyük merak edilen ayrıntısı ise Türkiye’nin durumdan etkilenip etkilenmeyeceği.

ABD’ye Atatürk Havalimanı’ndan direkt uçuş gerçekleştiren THY cephesi konuyla ilgili olarak kendilerine gelen bir bilgi olmadığını paylaşıyor ve normal prosedürün devam ettiği belirtiliyor. Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise bugün THY ile havalimanı güvenlik yetkililerini bir toplantı için çağırdığı da gelen bilgiler arasında.

Assoc,ated Press'in hükumet yetkililerine dayandırdığı bilgilere göre listede İstanbul da var. Liste şöyle:
  • Mısır
  • Ürdün
  • Kuveyt
  • Fas
  • Katar
  • Suudi Arabistan
  • Türkiye
  • Dubai
  • Birleşik Arap Emirlikleri 

THY'den Resmi Açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine;

"ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9483 kez okundu.
69 kişi, toplam 75 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim