Anlık Bildirim

Türk Telekom deniz altı fiber kablo sistemi SEA-ME-WE 5'in lansmanını yaptı

Toplam 17 ülkeyi deniz altı fiber kablo sistemiyle birbirine bağlayan SEA-ME-WE 5'i tanıtan Türk Telekom, projeyle birlikte Türkiye’nin telekomünikasyon konusunda dijital üs olmasını hedefleniyor.
Türk Telekom CEO’su Paul Doany ve Türk Telekom International Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Toros’un ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen, konsorsiyuma dahil 18 ülkeden 19 operatörün yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte SEA-ME-WE 5'in Türkiye lansmanı yapıldı.

Deniz altı fiber kablo sistemi olan SEA-ME-WE 5 projesi Asya ve Avrupa kıtalarını bir araya getirerek Orta Doğu, Batı Avrupa ve Güneydoğu Asya’yı bağlıyor. Dünyada bu alanda gerçekleştirilen en kapsamlı deniz altı fiber sistemlerinden biri olan proje, çalışmalarda sona gelinmesiyle vakit kaybetmeden faaliyete geçirildi. SEA-ME-WE 5'e dahil olan tek Türk şirketi olduğu ifade edilen Türk Telekom ile kıtalararası bir telekomünikasyon köprüsünün kurulması ve Türkiye’nin dijital üs konumuna getirilmesi hedefleniyor.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany konuşmasında yatırımlarla altyapının sürekli olarak güçlendirildiğini, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle köprü olma görevini SEA-ME-WE 5'le sürdürdüğünü dile getirdi. Ülkemiz Marmaris’te kurulan istasyonla bu global ağın bir parçası oldu. Böylelikle elde edilen 1,5 terabitlik ek kapasite ile yurt dışı kapasitesi yüzde 25’lik bir artışla 7,5 Tb’e yükseldi. Projede ayrıca güzergah üzerindeki karaya çıkış istasyonları aracılığıyla tüm operatör ve servis sağlayıcılara da erişim hizmeti sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5064 kez okundu.
56 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türk telekom, fiber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim