Anlık Bildirim

Türk Telekom, kredi borcu için yine ek süre talep etti

Türk Telekom’un satın alınması sırasında kullandığı kredinin ödenmesi için Eylül sonunda dolan süreyi geçiren Oger, yine ek süre talep etti. Konuya ilişkin detaylar yazımızda:

Türk Telekom, kredi borcu için yine ek süre talep etti Tam Boyutta Gör

2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom’un %55’lik hissesine sahip olan Oger Telecom, yaşadığı mali sıkıntı nedeni ile Türk bankacılık tarihinin en büyük hacimli kredilerinden birinin kullanımını yaptığı Türk Telekom satın almasından doğan borcunu ödemekte zorluk yaşıyor. Eylül ayında vadesi dolan 290 milyon dolar büyüklüğündeki borcunu ödeyemeyen şirket, yeniden ek süre talep etti.


Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve Hazine Müstaşarlığı tarafından görüşülüp karara bağlanacak olan ek süre talebi Eylül 2017 taksit ödemesi için istendi. Her bir taksit tutarı 290 milyon dolar seviyesinde. Üstelik şirket Eylül 2016 ve Mart 2017 dönemlerinde de geri ödemeleri kaçırmış ve süre talep etmişti.


Bakanlar seviyesinde de yaşanan sorunlar basın önünde dile getirilmeye başlanınca işin rengi değişmeye başladı. Yönetim kurulunda olası bir değişikliğin de yüksek sesle konuşulmaya başlandığı bu günlerde şirketin nasıl bir akıbete uğrayacağı büyük merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5568 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, türk telekom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim