Anlık Bildirim

Turkcell, 2 bin 650 adet ULAK baz istasyonu siparişi verdi

Turkcell ve ULAK Haberleşme A.Ş arasında ULAK tedarik sözleşmesi imzalandı. GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde imzalanan sözleşme ile Turkcell'e 2 bin 650 adet ULAK baz istasyonu tedariği sağlanacak

Turkcell, 2 bin 650 adet ULAK baz istasyonu siparişi verdi Tam Boyutta Gör

Turkcell, yerli baz istasyonu kullanımını önemli ölçüde yaygınlaştıracak yeni bir tedarik sözleşmesine imza attı. GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde imzalanan sözleşme ile Turkcell, toplam 2 bin 650 adet ULAK baz istasyonu satın aldı.
Turkcell ile ULAK Haberleşme arasında imzalanan ve bu yıldan geçerli olmak üzere 4 senelik bir dönemi kapsayan anlaşmayla, Turkcell’in Türkiye çapında toplamda 2650 adet sahasında yerli ve milli baz istasyonu Ulak kullanılacak.  Anlaşma kapsamında ilk olarak Türkiye’nin kuzeyinden başlayacak olan projeyle, Ulak baz istasyonlarının Türkiye’nin farklı bölgelerinde de devreye alınarak yaygınlaşması hedefleniyor. 

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesi kapsamında ASELSAN'ın ana yükleniciliğinde çok sayıda yerli firmanın katkılarıyla geliştirilen ULAK baz istasyonu, haberleşme güvenliği adına büyük önem taşıyor.

 

Üretilen ilk baz istasyonları kapsamanın olmadığı yerlere 4.5G’nin bağlantısı götürmek adına Evrensel Mobil Kapsama Projesi kapsamında 75 ilde 500 noktaya konumlandırıldı ve hizmete alındı.

ASELSAN ve Turkcell arasından bir ULAK sipariş sözleşmesi daha imzalanmıştı. ASELSAN, bu sözleşme kapsamındaki ULAK baz istasyonlarını Turkcell'e teslim etti. Teslim edilen baz istasyonlarının Nisan ayından itibaren Karadeniz Bölgesi’nde kullanılması planlanıyor. ULAK, hali hazırda 4.5G üzerinden hizmet veriyor ancak 5G’ye dönüşüm için hazırlıklar yapılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yapılan anlaşmanın hem ULAK Haberleşme hem Turkcell, hem de ülkemiz için gurur verici olduğunu, ekonomik, teknolojik ve siber güvenlik açılarından iletişim altyapılarında yarınları beklemeden yerli ve milli çözümleri hayata geçirmemizin şart olduğunu belirtti. Bunun için hep beraber yerlilik oranlarının takipçisi olacaklarını belirten Turhan, milli gücümüz Ulak ile 5G’de de yer almak için 4.5G ile sahada olmamızın ve yaygınlaşmamızın önemini vurguladı ve diğer operatörlerimizin de siparişlerini ve ticari şebekelerde kullanımlarını beklediklerini ifade etti.  

ULAK Baz İstasyonu Özellikleri                                   

  • 4. nesil teknoloji
  • 450 MHz, 800 MHz, 1800 MHz, 2600 MHz frekans bantları
  • 3GPP Release 10, Release 11 standartları desteği
  • Çoklu anten teknolojileri (4x4 MIMO)
  • Çoklu taşıyıcı birleştirme (Carrier Aggregation)
  • Dual frekans uzak radyo ünitesi (RRU)
  • 1.8 Gbps net kullanıcı hızı
  • Çok noktadan koordineli veri iletimi (CoMP)
  • Birden fazla kullanıcıya multimedya iletimi (eMBMS)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13085 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, sipariş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim