Anlık Bildirim

Turkcell’de anlaşmazlık devam ediyor: Rus milyarder Fridman hisseleri almadı

Rus milyarder Mikhail Fridman, Çukurova Holding'in Turkcell'deki payını alma hakkını kullanmadı. Böylelikle Rus ortak ile Mehmet Emin Karamehmet arasındaki anlaşmazlık hala çözülemedi.
Rusya’nın en zenginleri arasında yer alana Mikhail Fridman’ın sahibi olduğu LetterOne, -28 Kasım’da sona eren- Çukurova Holding'in Turkcell'deki yüzde 13,8 olan payını alma hakkını kullanmadı. Diğer bir deyişle Fridman'ın satın alma seçeneğini tercih etmemesiyle birlikte Turkcell'in yüzde 51 hissesine sahip holding şirketi üzerindeki anlaşmazlık devam edecek.
Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in haklarını kullanmasına karşın Fridman’ın satın alma hakkını kullanmayarak bu anlaşmazlıkta kendine avantaj sağlamayı amaçladığı belirtiliyor. Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi geçtiğimiz ağustos ayında Çukurova Holding’in Rus Fridman’ın yüzde 13.2 payını 2.7 milyar dolara satın almasını ya da yüzde 13.8 payını aynı değerlenme ile LetterOne’ın sahibi olduğu Alfa Telecom Türkiye’ye satmasına karar vermişti.
Açıklanan kararla birlikte Turkcell’in değeri, mevcut piyasa değerinin 3 katının üzerinde 20 milyar dolara ulaşıyor ancak kazanan taraf şirketin yönetim haklarına da sahip oluyor. Mikhail Fridman’ın hisseleri almama kararıyla birlikte yüzde 1,4 düşüş yaşayan Turkcell cephesinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5499 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hisse, turkcell ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim