Anlık Bildirim

Türkiye’ye bir de bu açıdan bakın

Aydın Büyüktaş'ın hazırladığı Flatland isimli fotoğraf galerisi, zaman bükülmesi durumunda Türkiye'nin nasıl görüneceğini gözler önüne seriyor. Fotoğraflar büyüleyici ve baş döndürücü duruyor.

Türk fotoğraf sanatçısı Aydın Büyüktaş tarafından oluşturulan görseller dünyayı farklı bir açıdan objektiflere yansıtıyor. Inception filmindeki zaman kırılması sahnelerini andıran görseller bir hayli etkileyici duruyor.

İngiliz The Guardian gazetesi sosyal medya hesaplarından Aydın Büyüktaş’ın Kapalıçarşı görselini paylaştı ve konuyla ilgili bir haber hazırladı.

The Guardian’ın haberine göre Aydın Büyüktaş, 2006 yılında teorik fizikçi Michio Kaku’nun Hyperspace kitabını okumasıyla karadelik fikrinte takıntısı başladı. Zaman ve mekan bükülmesi konusunda düşünceleri başladı. Bu düşünceleri onu bir başka bilimkurgu eseri Flatland: A Romance of Many Dimensions (Düzlemler Ülkesi) kitabına yönlendirdi.

Büyüktaş, fotoğrafçılık yeteneği ile düşlerini derledi ve Flatland (Düzülke) isimli fotoğraf serisini oluşturdu. Drone ile düzlemi farklı açılardan çekiyor ve daha sonra çektiği fotoğrafları kolaj halinde derleyip zaman bükülmesi hissi yaratan yeni bir görsel oluşturuyor. Görseller etkileyici ve baş döndürücü duruyor.

Fotoğrafçı Aydın Büyüktaş’ın Düzülke, Düzülke 2, Paralel Evren, Paralel Evren II, Sis ve Yer Çekimi isimli fotoğraf serisi bulunuyor. Büyüktaş’ın görsellerine galeriden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8309 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fotoğraf, galeri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim