Anlık Bildirim

Uber, sürücüsüz araç testlerine devam etmek istiyor

Yaşanan feci kazadan sonra sürücüsüz araç testlerini durduran Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, önümüzdeki aylarda testlerin yeniden başlayacağını belirtti. Ancak, şirketin önündeki engeller büyük.

Uber, sürücüsüz araç testlerine devam etmek istiyor Tam Boyutta Gör
 

Uber, Arizona’da yaşanan ölümlü kazanın ardından oldukça sıkıntılı günler yaşamış ve sürücüsüz araç testlerini durdurmak zorunda kalmıştı. Bugünlerde uçan taksilere yönelik atılımlarıyla gündeme gelen şirket, sürücüsüz araç testlerine gelen yasaklarla ilgili açıklama yaparak bu tarafta da işlerin devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, şirkete ait sürücüsüz araçların yeniden yollara çıkacağını belirtti. Bunun önümüzdeki birkaç ay içerisinde gerçekleşeceğini söyleyen Khosrowshahi, testleri sırasında güvenlik konusuna azami özen göstereceklerinin de altını çizdi.

İzin alabilmesi zor görünüyor 

Şimdilik kesin bir tarih vermekten kaçınan Uber’in testlere yeniden başlayabilmesi için oldukça büyük engelleri aşması gerekebilir. Mart ayında yaşanan feci kazadan sonra testleri durduran şirket, Kaliforniya’daki iznini de yenilememiş ve izin süresi 31 Mart tarihinde son bulmuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken Uber’in test için yeniden izin alabilmesi oldukça zor görünüyor.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir raporda kazanın Uber’in aracındaki bir yazılım hatasından kaynaklandığı iddia edilmişti. Araçtaki sensörlerin yayayı algıladığı, fakat görmezden geldiği gibi bir sonuç ortaya atılmıştı. Uber ise “Olayın detaylarıyla ilgili yorum yapamıyoruz.” açıklamasıyla yetinmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim