Anlık Bildirim

Ölümlü Uber kazasından şok rapor: Otonom araç yayayı algıladı fakat görmezden geldi!

Sürücüsüz Uber aracının karıştığı ölümlü kazayla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Araçtaki yazılımın yayayı gördüğü ancak güvenle görmezden gelebileceği bir nesne olarak algıladığı belirtiliyor.
Sürücüsüz Uber aracının karıştığı ölümlü kazanın potansiyel nedeni ortaya çıktı. Kazanın büyük olasılıkla “aracın tespit ettiği nesnelere nasıl tepki vermesi gerektiğine” karar veren yazılımla alakalı bir sorun nedeniyle gerçekleştiği belirtiliyor. Yani araç yayayı tespit etti ancak onun için fren yapmasına gerek olmadığına karar verdi.
Geçtiğimiz Mart ayında 49 yaşındaki Elaine Herzberg, ABD'nin Arizona eyaletindeki Tempe şehrinde sürücüsüz bir Uber aracının çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Araç çarptığında, Herzberg bisikletiyle karşıdan karşıya geçmeye çalışıyordu. Araba otonom moddaydı ancak aynı zamanda direksiyonda bir güvenlik sürücüsü vardı.

Sürücüsüz Uber aracı yayayı "görmezden geldi"

Arabadaki yazılımın yoldaki naylon poşet, yaprak, gazete parçası gibi bazı nesneleri görmezden gelmek üzere programlandığı bildirildi. Muhtemelen aracın yazılımı “yanlış pozitiflere” tepki vermeyecek şekilde ayarlanmıştı. Bu nedenle yayayı algılasa bile güvenle görmezden gelebileceği bir nesne olarak algıladı.
Uber henüz, yazılım hakkındaki raporu doğrulamadı. Reuters'ın haberine göre şirket “Olayın detaylarıyla ilgili yorum yapamıyoruz” dedi. Arizona'da 18 Mart tarihinde meydana gelen ölümlü kaza, otonom sürüş güvenliğini bir kez daha tartışmaya açmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9679 kez okundu.
36 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kaza, otonom araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim