Anlık Bildirim

Ufukta 3 yeni Exynos yongaseti var

Bu yılı Exynos 7420 yongaseti ile geçiren ve 5 farklı amiral gemi modelinde de bu yongasetini kullanan Samsung, sadece iki modelinde Exynos 7580 yongasetine yer vermişti. Gelecek yıl için Samsung'un üç farklı yongaseti kullanacağı iddia ediliyor. 

Bunlardan birisi olan Exynos 7422 yongaseti bu yıl da gündeme gelmiş ancak herhangi bir Samsung cihazında kendisine yer bulamamıştı. Exynos 7422 yongasetinin Exynos 7420 yongasetine göre hızı artırılmış ve optimize edilmiş bir versiyon olacağı belirtiliyor. Samsung daha çok üst seviye akıllı telefonlarında bu yongasetini kullanacak.

Exynos 7880 ise firmanın Galaxy A serisi gibi premium orta seviye akıllı telefonlarında kullanacağı yeni bir yongaseti. Bu yongasetinden hangi ARM çekirdeklerine ve grafik birimine yer verilecek bilinmiyor. 

Üçüncü yongaseti ise Exynos 8890. Sık sık gündeme gelen Exynos 8890 yongasetinin Mongoose adındaki özelleştirilmiş ARM çekirdeklerine sahip olacağı tahmin ediliyor. Apple ve Qualcomm gibi kendi özelleştirilmiş çekirdeklerini tasarlamaya başlayan Samsung, böylece performans ve enerji tüketimi anlamında daha rahat bir hareket alanı bulacak. 

Bazı kaynaklar ise Exynos 8890 yongasetinin Cortex-A72 çekirdeği ve Mali-T880 grafik birimi barındırdığını savunuyor. Gelecek yıl Samsung amiral gemi modellerinin bir versiyonunda Snapdragon 820 yongasetini diğer versiyonunda da Exynos 8890 yongasetini kullanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim