Anlık Bildirim

Unity Technologies satılıyor

Unity Technologies satılıyor

Popüler video oyunu geliştirme platformu Unity'nin arkasındaki firma olan Unity Technologies, gelecek için adım atma adına firmanın satışının da içerisinde olduğu bir dizi finansal opsiyonu masaya yatırmış durumda.

Yakın kaynakların elde ettiği bilgilere göre Unity Technologies satın alma görüşmelerini 1-2 milyar dolar arası bir değer üzerinde gerçekleştirmek istiyor. 

Unity 3D ile özellikle bağımsız mobil oyunlarda yakından tanıdığımız firma, aslında para kazanmaktan ziyade bağımsız ekiplere yönelik oyun geliştirmeyi daha kolaylaştıracak bir strateji izliyordu. Firma bu stratejisinde kısmen başarılı olmuş ve pek çok yeni ismi mobil dünyaya kazandırmıştı. Ayrıca firma kolaylaştırdığı süreçler sayesinde geliştiricilere yılda 1.4 milyar dolar tasarruf ettirmişti.

Unity Technologies firması aslında geçen yıl Amazon tarafından satın alınmak istendiği yönündeki iddialarla gündeme gelmişti. Firmanın patronu David Hagelson'un bunu reddettiği belirtilirken sonraki süreçte önemli bir hissedarın kendi payını başka bir işadamına satması ve diğer bir hissedarın da yine kendi payını satma niyeti nedeniyle en sonunda firmanın komple satılması gündeme geldi.

Firma hali hazırda Unity 4 oyun motorunun iyileştirilmesi ve 5. sürümün de geliştirilmesi sürecine odaklanmıştı. 2.9 milyon kayıtlı geliştiricisi olan platform her ay araçlarını aktif olarak kullanan 600 bin kullanıcıya sahip. Satın alma için şimdilik herhangi bir firmanın teklif vermediği belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim