Anlık Bildirim

Ünlü risk sermayesi şirketinden Bitcoin'e 20 milyon dolarlık yatırım

Facebook'a dışarıdan yatırım yapan ilk yatırımcı olan Peter Thiel'in kurduğu risk sermayesi şirketi Founders Fund'ın 2012 yılından beri Bitcoin'e yatırım yaptığı iddia ediliyor.
Günümüzde giderek yaygın bir yatırım aracı haline gelen Bitcoin bireysel yatırımcılar tarafından yoğun bir talep görse de kurumsal/nitelikli yatırımcıların henüz kripto paralara sıcak bakmadığı düşünülüyor. Son çıkan haberlere göre ise durum aslında pek de öyle değil. 2004 yılında Facebook'a dışarıdan yatırım yaparak bir ilki gerçekleştiren ve PayPal'ın kurucu ortaklarından olan ünlü yatırımcı Peter Thiel'in risk sermayesi şirketi Founders Fund'ın uzun yıllardır Bitcoin satın alarak kripto paraya yatırım yaptığı iddia ediliyor.


20 Milyon Dolara Varan Yatırım 

Bloomberg'ün haberine göre 3 milyar doların üstünde parayı yöneten şirket, 2012 yılından beri Bitcoin'e yatırım yapıyor. Halihazırda Spotify, Airbnb, Lyft ve SpaceX gibi önemli girişimlere de yatırım yapan Founders Fund'ın Bitcoin'e yaptığı yatırımın ise 20 milyon dolardan biraz daha az olduğu belirtiliyor. Bloomberg'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan konuya yakın kişilerin ifadelerine göre şirket bu yatırımı kazanç elde etmek için yapmadı. Bu nedenle yatırımı basına duyurmak yerine gizli bir şekilde sürdürmeyi tercih etti.


İddiaların ardından konuyla ilgili açıklama yapan Founders Fund sözcüsü; şirketin, Bitcoin üzerinde faaliyet gösteren BitPay, BitGo, Polychain ve MetaStable gibi şirketlere yatırım yaptığını belirtirken doğrudan Bitcoin satın alımına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Araştırma şirketi CB Insights'a göre ise Founders Fund, 2016 ve 2017 yıllarında Blockchain tabanlı girişimlere toplamda 1.38 milyar dolarlık yatırımda bulundu.


Bitcoin'in Değerini Artırdı 

Tabi şirket tarafından iddiaları doğrulayan bir açıklama henüz gelmiş değil. Yani Founders Fund'ın uzun yıllar boyunca Bitcoin satın alıp almadığına ilişkin net bir ifade bulunmuyor ancak yine de söz konusu iddialar Bitcoin toplulukları tarafından heyecanla karşılanırken popüler kripto paranın değerinin artmasına da katkı sağladı. Bir süredir 13.500$-14.500$ arasında değerlere sahip olan Bitcoin iddiaların ardından yükselişe geçerek bugün 15.500$'a kadar değer kazandı. Bitcoin'in şu anki değeri ise 15.000$ civarında. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim