Anlık Bildirim

Volkswagen'in elektrikli mikrobüsü ve SUV'u ABD'de üretilecek

Agresif bir stratejiyle elektrikli geleceğe yatırım yapan Volkswagen, I.D. BUZZ ve I.D. CROZZ modellerini ABD'de üretileceğini doğruladı. Elektrikli mikrobüs ve SUV, 2022'de yollara çıkacak.
Agresif bir elektrikli araç stratejisi izleyen Volkswagen, elektrikli mikrobüs ve crossover SUV modellerini ABD'de üretmeyi planladığını doğruladı. Alman otomobil devi Autocar isimli internet sitesine yaptığı açıklamada I.D. BUZZ isimli elektrikli mikrobüsünü ve I.D. CROZZ olarak sergilenen SUV konseptini ABD'de üreteceğini belirtti. Şirket araçları 2022 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor.
Volkswagen'in Kuzey Amerika'daki patronu Hinrich Woebcken, konuyla ilgili olarak "Güçlü ürün momentumu için ABD'de üretilmeleri gerekiyor. İthal arabalarla yüksek hacimli bir senaryoya girmek mümkün değil" dedi. Şirket geçen yıl I.D. BUZZ elektrikli mikrobüsün çalışan bir prototipini sergilemişti. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak araç 111 kWh büyüklüğünde piliyle yaklaşık 434 kilometre yol kat edilebilecek.

Elektrikli SUV'da çift motor olacak

I.D. CROZZ isimli elektrikli SUV önde 75 kW, arkada ise 150 kW'lık olmak üzere çift motora sahip olacak. Araçtaki 83 kWh kapasiteli pilin tek şarjla 500 km menzil sunacağı söyleniyor. Şu an için söz konusu elektrikli araçların ne kadar fiyatla satışa sunulacağına yönelik bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim