Anlık Bildirim

Vücudunuzla drone kontrol etmek ister misiniz? İşte yeni "robotik iskelet"

İsviçreli araştırmacılar, vücudunuzla drone kontrol etmenizi sağlayan ilginç bir dış iskelet geliştirdi. FlyJacket isimli iskelet, geleceğin drone kontrol çözümü olabilecek potansiyele sahip.
İsviçre'nin École Polytechnique Fédérale de Lausanne Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, droneları vücudunuzla kontrol edebileceğiniz ilginç bir dış iskelet geliştirdi. FlyJacket ismi verilen iskeletin, bir sanal gözlük başlığıyla beraber doğal bir uçuş hissi verdiği söyleniyor.


FlyJacket, vücudun üst kısmına yerleştirilen bir dış iskeletten oluşuyor. Hareket algılayıcı cihazlarla donatılan iskelet, araştırmacıların ifadelerine göre gövdenizle yapacağınız ileriye, geriye, sağa ve sola doğru hareketleri kusursuz bir şekilde algılayabiliyor. Örneğin gövdenizi sağ tarafa doğru hareket ettirmeniz halinde drone da sağa dönüyor. EPFL araştırmacıları, FlyJacket'in normal bir drone kontrol cihazına oranla çok daha verimli bir kontrol deneyimi sunduğunu belirtiyor.


IEEE'ye konuşan araştırma ekibinden Carine Rognon,"FlyJacket'in dizaynında işin maliyet kısmına oldukça büyük önem verdik. İskeletin yapımında kullandığımız tüm teknolojiler düşük maliyetle üretildi. FlyJacket projesinin büyük bir ticari potansiyel taşıdığına inanıyoruz." ifadelerine yer veriyor. İskeletin taşınabilir özelliklerinden de bahseden Rognon, FlyJacket'in kolaylıkla bir sırt çantasına sığabildiğini söylüyor.

Sabit kanatlı dronelar kullanılarak gerçekleştirilen denemelerde şu ana kadar çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten EPFL araştırmacıları, ayrıca geliştirme sürecinin de aralıksız devam ettiğini ifade ediyor. Ekibin sonraki amaçları arasında ise; iskeletin daha kolay takılıp çıkarılabilmesini sağlamak için boyutlarını ve ağırlığını azaltmak ve yine vücudunuzu kullanarak drone'un hızını kontrol edebileceğiniz bir özellik eklemek gibi kısımlar yer alıyor. Bakalım FlyJacket, geleceğin drone kontrol çözümü olabilecek mi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim